De Dagelijkse kost-weekmenu's van juli

Op zoek naar een lekker weekmenu? Jeroen Meus inspireert je elke maand met vier simpele en lekkere weekmenu’s. Dat zijn wekelijks zeven gevarieerde en kindvriendelijke gerechten met seizoensproducten om uit te proberen. Ontdek hier de Dagelijkse kost-weekmenu’s voor juli.

De vakantie is de perfecte gelegenheid om wat originele gerechten en uitdagende klassiekers op je weekmenu te zetten. Met seizoensproducten zoals mango, appel, courgette, aubergine, zeeduivel en rog kook jij deze zomer onvervalste Dagelijkse kost.

WEEK 25

Maandag

Spaghetti en venusschelpen vormen het ideale feelgood gerecht om de zomer mee te beginnen. Koop verse venusschelpen en maak deze pastaklassieker à la minute voor het beste resultaat.

Dinsdag

Een zomerse zalmburger met een saus op basis van cottage cheese en courgette, geserveerd op speltbroodjes. Dit is een heerlijk en licht gerecht, ideaal voor een zwoele zomeravond.

Woensdag

Samen met de kinderen een lekker vieruurtje maken? Deze kaastaart met blauwe bessen met een heerlijke koekjesbodem is kindvriendelijk en lekker smeuïg!

Donderdag

Makreel is een vette vis met veel omega-3. Of je hem nu rookt, bakt of rauw eet, hij is altijd lekker. Dit torentje van makreeltartaar met couscous en avocado is leuk om te maken en nog leuker om op te eten.

Vrijdag

Komen er gasten langs en wil je ze verrassen met een origineel, zelfgemaakt hapje? Probeer deze havercakejes eens. Met de verse paprika-tomatenchutney zal je zeker scoren.

Zaterdag

Een stukje kwaliteitsvlees op de barbecue, dat kan toch smaken. Dit recept voor entrecote met verse barbecuesaus en paprika is om duimen en vingers af te likken.

Zondag

Een vakantieproof ontbijt, lunch of brunch gepland? Jeroen combineert een Italiaanse aardappelfrittata met een frisse tzatziki en gerookte zalm. Meloen met ham en pistolets met rundergehakt en pickles maken het feestje compleet.

WEEK 26

Maandag

Geef de klassieke melanzana alla parmigiana een twist door aubergine, tomaat en mozzarella te combineren met schijfjes koolrabi. Succes gegarandeerd, ook bij de kinderen.

Dinsdag

Dit is echt een gerecht om klaar te maken na een dagje aan zee. Jeroen gebruikt zeeduivel voor de curry, een stevige vis met veel smaak, en geeft er pilav bij, een klassieke rijstbereiding die je eerst stooft, dan bevochtigt en verder laat garen in de oven.

Woensdag

Zwoele of kwakkelzomer? Dit recept voor originele appelroosjes hebben altijd een wauw-effect. Het perfecte tussendoortje mét fruit.

Donderdag

Op zoek naar een leuk vakantieprojectje? Momenteel koop je de lekkerste paprika’s om je worstenbroodjes te voorzien van zelfgemaakte ketchup. Verdomd lekker!

Vrijdag

Een pissaladière is een typische Provençaalse pizza uit Nice. De hoofdingrediënten van deze Franse lunch of snack zijn ansjovis, olijven en gekonfijte ui.

Zaterdag

Met deze klassieker uit Lyon sla je de bal nooit mis. Met een paar eenvoudige ingrediënten – krulandijvie, spek, zuurdesembrood en ei, tover je in enkele minuten een heerlijke salade op tafel.

Zondag

Een exotische trifle, het befaamde Engelse laagjesdessert, is een zalig zomerse zoetigheid om je zondag en je maag mee te vullen.

WEEK 27

Maandag

Rog is een erg smaakvolle vis. Jeroen serveert de gebakken vis met een pittige coulis van tomaten, nog zo’n seizoenstopper, en aardappelen in de schil.

Dinsdag

Maak deze heerlijke toast een keer als je wat extra tijd hebt voor de lunch. Hij zit bomvol lekkere smaken: zuurdesembrood, geroosterde courgettes, avocado, komkommer en sardines.

Woensdag

Kip met appelmoes, daarmee maak je jong én oud blij. Deze zomerse variant met ‘rabappelmoes’ en krokant gebakken aardappelen is een recept dat je nog vaker zal maken.

Donderdag

Deze wok boordevol groenten bewijst hoe lekker en gevarieerd de vegetarische keuken kan zijn. Een spiegelei en wat pittige srirachasaus maken je maaltijd compleet.

Vrijdag

Corn dogs ken je misschien uit films en series. Eigenlijk is het niet meer dan een gefrituurde hotdog op een stokje. Jeroen verklapt je hoe je de worsten lekker krokant krijgt.

Zaterdag

Deze originele rabarbertaart zal ook niet-zoetebekjes bekoren. De zachte amandelvulling en rabarberblokjes vormen de perfecte combinatie van zoet en zuur.

Zondag

Nood aan een vitamineshot?  Een homemade ‘G6’ groentesapje is ideaal om overgebleven groenten op te gebruiken. Jeroens draait er tomaat, selder, wortel, venkel, rode chili en rode paprika in.

WEEK 28

Maandag

Vergeet even de klassieke kebab en vul een stuk Turks brood met een verrassende combinatie van gebakken zalm en een bijzondere versie van de Griekse tzatziki. De klassieke frisse mix van romige yoghurt en komkommer krijgt gezelschap van rode biet.

Dinsdag

Een typisch Italiaanse soep boordevol zomergroenten. Ze wordt nog lekkerder als je er een lepeltje pesto bij geeft.

Woensdag

Een ‘schel’ gekookte beenham is lekker op de boterham, maar je kunt er nog veel meer mee doen. De zoute smaak past bijvoorbeeld perfect bij een gezonde groentenstoemp met jonge wortelen, courgette en wat smeuïge geitenkaas.

Donderdag

Ooit al entrecote op een broodje gelegd? Deze Spaanse versie van de steak sandwich met een salsa van fijngesneden groenten is de perfecte lunch op zomers, warme dagen.

Vrijdag

Met rood fruit en bessen maak je de lekkerste en simpelste yoghurtijsjes ooit!

Zaterdag

Wij Belgen houden van een stevige barbecue. Numero uno op de grill? De brochette. Deze klepper van een rundsbrochette met verse andalousesaus is reuzelekker.

Zondag

Jeroen kookt in de zomer graag vanuit zijn eigen moestuin. Op het menu: kraakverse groenten waar hij een lekkere chutney van maakt. Serveer met romige burrata en een carpaccio van tomaat.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie