Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa

Een heerlijk snelle snack die jong en oud zal bekoren: heerlijke corn dogs. Dit zijn een soort hotdogs op een stokje met een krokant laagje errond en gebakken in de friteuse. Met een Mexicaans slaatje en een pittige salsa de ideale manier om dat Mexicaanse gevoel in huis te halen. 

Ingrediënten

  • een halve rode ui
  • een beetje rode wijnazijn
  • 1 blik maïs
  • 1 blik rode bonen
  • een halve ijsbergsla
  • een halve rode puntpaprika
  • enkele kerstomaten
  • 4 dl karnemelk
  • 180 g polenta
  • 130 g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 12 knackworst
  • 4 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel hot sauce
  • een scheut Engelse saus
  • eetlepel augurk
  • 1 koffielepel jalapeño
  • 1 koffielepel Bicky-uitjes

Benodigdheden

  • Satéprikkers

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Mexicaanse salade

Snijd de rode ui fijn en doe in een mengkom, besprenkel met rode wijnazijn en laat wat trekken.

Spoel de rode boontjes en de maïs en doe bij de ui. Snijd vervolgens ook nog de rode puntpaprika en ijsbergsla, voeg toe bij de rest. Werk af met kerstomaatjes en kruid met peper, zout en wat olijfolie.

Corn dogs

Doe de karnemelk in de blender met de polenta, de bloem, het bakpoeder en een  snuif zout. Mix tot een beslag.

Giet het beslag over in een maatbeker, een beker die alleszins hoog genoeg is om er de worsten in de doppen.

Steek de worsten op een satéstok. Indien de worsten te groot zijn, snijd je ze in twee.  Dompel ze in het beslag en bak ze in de friteuse, probeer er zo veel mogelijk tegelijk te bakken afhankelijk van de grootte van de worsten uiteraard.

Haal ze uit de friteuse wanneer ze goudbruin zien en laat ze uitlekken.

Salsa

Doe de ketchup in een kommetje. Voeg daarbij hot sauce, Engelse saus, fijngesneden augurk, fijngesneden jalapeno en Bicky-uitjes.

Serveren: leg alles samen op het bord: de corn dogs, Mexicaanse salade en salsa.

Corn dog met Mexicaanse salade en pittige salsa