Jeroen voelt zich in zijn sas vandaag. Hij maakt hotdogs met verschillende varianten van de Catalaanse Botifarra-worst. Perfecte kost na een dagje zwemmen en spelen op het strand.

Ingrediënten

  • 0 grof zout
  • 0 olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • 50 g kristalsuiker
  • 0 een scheutje water
  • 0.5 ajuin
  • 0.5 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 0 komijn
  • 0 gerookt paprikapoeder
  • 2 sjalot
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 0 azijn
  • 0 gedroogde oregano
  • 0.25 ijsbergsla
  • 4 worst
  • 4 piccolo
  • 2 stengels lente-uien

Benodigdheden

  • een barbecue
  • aluminiumfolie
  • een zeef
  • een staafmixer

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de barbecue.

Doe wat grof zout en een lekje olijfolie op de bol look en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat de bol garen op de barbecue.

Zet een steelpannetje op de barbecue en doe er de suiker in met een scheutje water. Laat licht karamelliseren en maak zo een suikersiroop.

Pel de ui en snijd in stukjes. Snijd ook de tomaat en de paprika in blokjes.

Doe de groenten bij het suikerwater. Kruid met een snuif komijn en gerookt paprikapoeder.

Pel en snijd de sjalotten in dunne ringen. Verzamel ze in een kommetje en giet er de rode wijnazijn over. Laat goed lang marineren.

Voeg een eetlepel tomatenpuree toe aan de ketchup om de saus te binden. Doe er een scheut azijn en een snuif oregano bij. Laat verder inkoken onder deksel.

Snijd de ijsbergsla fijn.

Mix de ketchup fijn met een staafmixer. Laat helemaal afkoelen.

Laat ook de bol look afkoelen. Duw er vervolgens de gekonfijte look uit.

Bak de worstjes op de barbecue.

Besprenkel de broodjes met wat water en gril ze op de barbecue.

Snipper het groen van de lente-uien.

Snijd de broodjes open met een gekarteld mes. Bestrijk met de gekonfijte look en beleg met wat sla en een worstje.

Werk af met een toef zelfgemaakte ketchup, de opgelegde schijfjes sjalot en de lente-uien.