Toast met avocado, komkommer, courgette en sardines

Maak deze toast een keer als je wat extra tijd hebt voor de lunch. Hij zit bomvol smaken: zuurdesembrood, geroosterde courgettes, avocado, komkommer en sardines.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 courgette
  • peper
  • zout
  • appelazijn
  • 1 komkommer
  • 1 Romeinse sla
  • 1 avocado
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 200 g kruidenkaas
  • gerookt paprikapoeder
  • grof zout
  • 2 blikje sardine
  • een handvol tuinkers

Benodigdheden

  • een mandoline

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm een grillpan op het vuur.

Doe wat olijfolie in een schaal. Snijd de courgette in lange, dunne plakken met de mandoline en leg ze in de olie. Kruid met peper en zout.

Grill de courgetteplakken aan beide zijden kort in de grillpan. Laat ze wat afkoelen en giet er een scheutje appelazijn over.

Snijd de komkommer rond de zaadjes in fijne plakken met de mandoline. Leg ze in een kom. Giet er een scheut olijfolie en wat appelazijn over. Kruid met peper en zout. Laat even marineren.

Was de sla en scheur de buitenste blaadjes in stukken.

Pel de avocado. Snijd het vruchtvlees in fijne repen.

Besprenkel het zuurdesembrood aan beide kanten met olijfolie. Rooster het aan beide kanten in de grillpan.

Bestrijk elke snee brood met een laagje kruidenkaas. Leg er wat sla, enkele repen gemarineerde komkommer, een beetje gegrilde courgette en een paar reepjes avocado op. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder en grof zout.

Trek de sardines in twee en leg ze op de boterhammen. Werk af met een toef tuinkers.

Toast met avocado, komkommer, courgette en sardines