Zalmburgers met cottage cheese en courgette

Een zomerse zalmburger met een saus op basis van cottage cheese en een heleboel groenten, geserveerd op speltbroodjes: een heerlijk en gezond gerecht voor een zwoele zomeravond.

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 250 g cottage cheese
  • 0.5 limoen
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0.5 teen knoflook
  • 500 g zalmfilet
  • 2 koffielepels mierikswortelpasta
  • 0 enkele takjes dille
  • 0 enkele takjes dragon
  • 2 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 0 olijfolie
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0 Provençaalse kruiden
  • 4 speltbroodje
  • 1 bakje tuinkers

Benodigdheden

  • een blender
  • een barbecue

Partners

Bereiding

De saus met cottage cheese

Pel de avocado en verwijder de pit.

Doe het vruchtvlees in de blender met de cottage cheese. Knijp er de limoen bij uit. Kruid met peper en zout. Pel de knoflook en rasp hem erbij.

Mix alles tot saus en bewaar in de koelkast.

Was de blender niet af, maar gebruik hem om de zalmburgers te maken. Het restje saus geeft extra smaak aan de burgers.

De zalmburgers

Snijd de zalm in stukken en doe ze in de blender. Mix niet te fijn.

Doe er de mierikswortel bij. Snijd de dille en de dragon wat fijner en doe ze ook bij de zalm.

Voeg er het paneermeel en de graanmosterd aan toe. Kruid met peper en zout en roer alles goed door elkaar.

Vorm niet te grote hamburgers. Laat ze opstijven in de koelkast.

tip
Als je het paneermeel weglaat, heb je een lekkere zalmtartaar.

Afwerken en serveren

Verwarm de barbecue.

Pel de rode ui en snijd hem in plakken. Snijd de courgette in fijne plakken.

Giet wat olijfolie over de courgette en uien. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Gril de groenten op de barbecue.

Snijd de hamburgerbroodjes open en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster ze op de barbecue.

Bak de zalmburgers op de barbecue.

Doe een toefje saus op de borden zodat je broodje blijft ‘plakken’.

Doe wat saus op de onderste helft van de broodje. Leg er gegrilde groenten, een zalmburger en een toef tuinkers op. Dek af met de bovenste helft.

Zalmburgers met cottage cheese en courgette