Appelroosjes

De inspiratie voor deze gebakjes vond Jeroen op het internet, maar hij maakte er een eigen versie van. De appelroosjes zien er geweldig uit en zijn heel gemakkelijk om te maken. Een perfect nagerecht voor een doordeweekse dag.

Ingrediënten

  • 1 Jonagold appel
  • 4 eetlepel bruine suiker
  • 4 eetlepel appelmousseline
  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 eetlepel suikersiroop
  • boter
  • 1 ei
  • 4 vanille-ijs
  • bloemsuiker

Benodigdheden

  • een rasp of mandoline
  • Een bakpenseel
  • een bakvorm voor muffins of cupcakes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De appelroosjes

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Snijd de ronde kanten van het bladerdeeg zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke repen.

Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water.

Strijk het bladerdeeg licht in met losgeklopt ei en strooi er een beetje bruine suiker over.

Snijd de onder- en de bovenkant van de appel. Snijd hem dan in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwartjes in flinterdunne plakjes met een rasp of mandoline.

Leg de appelplakjes dakpansgewijs en met de ronde kant naar boven op de repen bladerdeeg. Leg er een tweede laagje appel op. Houd onderaan ongeveer 1 cm vrij en aan de zijkant 2 cm. Duw de zijkant wat plat zodat je het roosje straks gemakkelijk kunt sluiten.

Leg een streep appelmousseline aan de onderkant van de appelplakken.

Vouw de onderste rand naar boven. Bestrijk met losgeklopt ei en strooi er wat bruine suiker over.

Rol de reep voorzichtig op tot een roosje. Bestrijk de buitenkant met losgeklopt ei.

Beboter een muffin- of cupcakevorm en zet er de gebakjes in.

Bestrijk de appeltjes bovenaan de roosjes met suikersiroop.

Bak de roosjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de roosjes meteen uit de vorm.

Afwerking

Bestuif de appelroosjes met bloemsuiker en serveer eventueel met een bolletje ijs.

Appelroosjes