Blauwebessentaart

Deze supersimpele kaastaart boordevol blauwe bessen maakt Jeroen al sinds jaar en dag. Een heerlijk krokante koekjesbodem vormt de basis van deze smeuïge taart. Met een kopje koffie of thee erbij smaakt hij trouwens nog beter.

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 125 g zandkoekje
  • 125 g amandelpoeder
  • 250 g ricotta
  • 250 g plattekaas
  • 200 g zure room
  • 3 ei
  • 1 vanillestok
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 0 een scheutje water
  • 1 citroen
  • 400 g blauwe bessen
  • 0 bloemsuiker

Benodigdheden

  • een blender
  • boterpapier
  • een springvorm (ø 23 cm)
  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • een garde
  • een pannenlikker
  • een rasp

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.

Smelt de boter in een pan op het vuur.

Verbrokkel de koekjes en mix ze samen met het amandelpoeder fijn in een blender.

Doe het koekjesmengsel in de mengkom van de keukenmachine en meng er de gesmolten boter onder.

Span een vel boterpapier over de bodem van de springvorm en verdeel het beslag over de bodem. Duw goed aan met je vingers. Laat opstijven in de frigo.

Was de mengkom af of neem een tweede mengkom en doe er de ricotta, de plattekaas, de zure room, de eieren, de suiker en de zaadjes van de vanillestok in.

Los de maïzena op in een scheutje water en voeg toe aan het ricottamengsel. Rasp er de schil van de citroen (zeste) over en laat de machine draaien.

Haal de koekjesbodem uit de frigo en giet het ricottamengsel erover. Verdeel er ten slotte de blauwe bessen over.

Bak de kaastaart 70 minuten op 160°C.

Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Haal de taart nadien uit de vorm en bestrooi met bloemsuiker.
 

Blauwebessentaart