Salade van gerookte zalm en frittata met mozzarella en tomaat

Een Italiaanse frittata met aardappelen, mozzarella en tomaat; tzatziki van komkommer en gerookte zalm; meloen met ham en een verse pistolet met rundergehakt en pickles. De perfecte brunch voor op vakantie.

Ingrediënten

  • 100 g rundergehakt
  • 4 koffielepel pickles
  • 6 ei
  • 0 een scheutje melk
  • 0 boter
  • 100 g aardappel
  • 200 g kerstomaten
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 1 bol mozzarella
  • 1 komkommer
  • 200 g gerookte zalm
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 0.5 citroen
  • 0 enkele takjes dille
  • 0 enkele takjes munt
  • 1 meloen
  • 12 plakjes rauwe ham
  • 0 enkele blaadjes basilicum
  • 0 een extra likje olijfolie

Benodigdheden

  • een blender
  • een schone keukenhanddoek

Partners

Bereiding

Frittata met mozzarella en tomaat

Serveer de pistolets met boter en rundergehakt. Kruid met peper en zout en leg er een lepel pickles op.

Klop de eieren los met een scheutje melk.

Smelt een klontje boter in een pan en bak de aardappelen.

Giet de eieren over de aardappelen.

Halveer de kerstomaten en doe ze ook in de pan. Kruid met peper en zout.

Scheur de mozzarella in stukken. Leg ze op de eieren.

Laat de frittata garen onder een deksel (of in de oven op 180 °C).

Salade van gerookte zalm

Snijd de komkommer in stukken en mix in de blender.

Duw de pulp uit in een schone keukenhanddoek.

Mix de gerookte zalm ook in de blender en meng met de komkommerpulp.

Roer er de Griekse yoghurt door. Snipper de munt en de dille. Breng de salade op smaak met citroensap, peper, gesnipperde dille en munt.

Afwerking

Snijd de meloen in stukken en verwijder de pitjes en de schil.

Leg de plakjes gerookte ham op de meloen.

Werk de frittata af met enkele blaadjes basilicum en een likje olijfolie.

Salade van gerookte zalm en frittata met mozzarella en tomaat