Trek het schooljaar op gang met heerlijk vers comfort food. Van zelfgemaakte pita of kebab tot enchilada’s met kip en calamares.
WEEK 35
Maandag
Hou je ook zo van prei in room? Andijvie in witte saus is een heerlijk alternatief. Jeroen combineert het met een ander topproduct: zeeduivel.
Dinsdag
Maak van de laatste dag van de grote vakantie een feestje met deze vrolijke chocoladetaart, afgewerkt met seizoensfruit.
Woensdag
Eerlijk fastfood met een sombrero erop. Enchilada's zijn dichtgevouwen of opgerolde zachte tortilla’s met een vulling van mais, tomaten en bonen. Een toef koude saus met frisse zure room, limoen en koriander drijft het genot nog lichtjes op.
Donderdag
Puree met worst, meer heb je eigenlijk niet nodig om er weer volop tegenaan te gaan. Deze (na)zomerse versie met venkelworst, tomatensla en puree met kruiden kan jong en oud bekoren.
Vrijdag
Gefrituurde inktvisringetjes of calamares zijn een van de meest populaire Spaanse tapa's. Laat de voorgebakken versie in de diepvriesafdeling van je supermarkt liggen en maak ze voor de gelegenheid eens helemaal vers. De limoen-lookdip erbij maakt het plaatje helemaal af.
Zaterdag
Een portie geluk uit de oven. Deze goedgevulde pastaschotel met penne, tomatensaus én kaassaus vraagt niet veel werk en geeft je instant een goed gevoel.
Zondag
Op zoek naar een impressionant ogend hapje? Deze oosterse groenterolletjes zijn een gezonde en vitaminerijke hap in een simpel velletje rijstpapier.
WEEK 36
Maandag
Mais is een van de populairste ingrediënten in de Mexicaanse keuken. In combinatie met zoete aardappel maak je een smakelijke maissoep waar je nog een hele week op kan teren.
Dinsdag
Gevulde paprika’s met gehakt uit de oven zijn altijd een schot in de roos. Jeroen serveert er deze keer feta en couscous bij.
Woensdag
Fishcakes of viskoekjes zijn bij de Britten een populaire snack. Maak ze thuis vers klaar en ze zullen zeker ook in de smaak vallen bij jouw gasten.
Donderdag
Kickstart jouw donderdag met een vitamineboost van jewelste in de vorm van een lekkere fruitsmoothie. Appel met kiwi, mango-munt of banaan met amandel? Of gewoon alledrie natuurlijk.
Vrijdag
Het perfecte gerecht voor een vrijdagavond: pitabroodjes gevuld met gyros en tzatziki. Kruid het vlees goed met (veel) oregano, paprikapoeder en komijn. Met de groenten en het vlees kun je natuurlijk variëren.
Vrijdag
Het perfecte gerecht voor een vrijdagavond: pitabroodjes gevuld met gyros en tzatziki. Kruid het vlees goed met (veel) oregano, paprikapoeder en komijn. Met de groenten en het vlees kun je natuurlijk variëren.
Zaterdag
Laat je verrassen door aubergine in de vorm van smeuïge kroketten. Heerlijk bij de frisse sla van courgette met pittige tandooridressing. Plezier aan tafel gegarandeerd!
Zondag
Zondagen zijn voor bezoekjes aan de markt en kip aan het spit met verse appelmoes. Met handgesneden frietjes als het kan. Dan is het echt feest aan tafel!
WEEK 37
Maandag
De brooddozen mogen weer gevuld worden. Wat dacht je van vers beleg? Dit recept voor kip Hawaïsalade (met restjes kip van gisteren) en garnalensalade is goed voor een echte luxelunch.
Dinsdag
Vergeet even de klassieke kebab en vul een stuk Turks brood met een verrassende combinatie van gebakken zalm en een bijzondere versie van de Griekse tzatziki.
Woensdag
Een gedekte tafel en een grote pot met balletjes in tomatensaus, da’s écht thuiskomen.
Donderdag
Met een stukje smakelijk varkensvlees, veel groenten en een Oosterse saus ‘maison’ wok je in geen tijd een heerlijk noedelgerecht bij mekaar. Wie durft dit gerecht aan met stokjes in plaats van vork en mes?
Vrijdag
Aperitieven op vrijdagavond is bij veel Vlamingen een traditie. Kies deze week voor een minder traditionele hap zoals verse hummus met courgette en krokante pitabroodjes om te dippen.
Zaterdag
Peren zijn het ideale stukje fruit om te verwerken in gebak. Deze perentaart bestaat uit bladerdeeg en de vulling is niets anders dan een basis-cakebeslag. Voeg het fruit toe en laat de oven de rest doen.
Zondag
De salade Niçoise laat zich niet in hokjes duwen. De vele variaties maken het beroemde gerecht uit Nice alleen maar rijker. In deze versie werkt Jeroen met Vis van het jaar 2021 rog in plaats van tonijn, en met jonge spinazieblaadjes als sla.
WEEK 38
Maandag
De quesadilla is de Mexicaanse versie van onze vertrouwde croque monsieur. Jeroen vult de tortillavellen met kruidig gevogeltegehakt met spek en ui. Een laagje gemalen kaas én kruidenkaas maken er écht wat zondig, maar o-zo-lekker comfort food van.
Dinsdag
Een vissoep maken hoeft niet altijd een hele karwei te zijn. Je kan vanaf nu genieten van dit snel en doordeweeks vissoepje. De visgraten kan je vragen aan een lokale vishandelaar.
Woensdag
Heerlijke gehaktballen met een verrassing binnenin zijn een plezier om te maken en te eten. Je hebt gehakt van uitstekende kwaliteit nodig dat je vult met een blokje diepvriesspinazie en kaas met veel smaak, bijvoorbeeld een Italiaanse Taleggio.
Donderdag
Degelijke Dagelijkse kost op donderdag, zo hebben we het graag! Jeroen bakt braadworst en gebruikt alle groenten uit de koelkast voor een heerlijke hutsepot.
Vrijdag
Voor wie het graag ‘veggie’ houdt, is dit een smakelijke groenteschotel. De Italiaanse Taleggio is de perfecte kaas die wegsmelt in de saus. Mocht je die toch niet te pakken krijgen, dan kies je voor een andere aromatische halfzachte kaas.
Zaterdag
Oostenrijk is de bakermat van een heerlijk appeltaartje dat je zowel warm als koud kan eten. Serveer de appelstrudel als dessert met een bolletje ijs erbij, of als smakelijke fruitige hap voor bij de koffieklets.
Zondag
Er staat nostalgie op het menu vandaag. Jeroen neemt ons mee naar een zondag in Dadizele bij zijn grootouders. Dit lekker stukje rundvlees met een klassieke beurre Café de Paris, een frisse salade en zelfgemaakte frieten is een topper van formaat.