Courgettehummus met krokante pitabroodjes

Zin om te aperitieven op een vrijdagavond? Deze ronde courgette gevuld met een heerlijke hummus van bij ons zal je niet teleurstellen! 

Ingrediënten

  • 1 scheut olijfolie
  • 2 scheutje olijfolie
  • 1 ronde courgette
  • 1 courgette
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 teentje look
  • 1 koolrabi
  • zout
  • peper
  • enkele takjes tijm
  • enkele walnoten
  • een likje walnotenolie
  • 1 koffielepel tahinpasta
  • 1 limoen
  • 1 koffielepel zure room
  • grof zout
  • 4 pitabroodje
  • een snuif gedroogde tijm
  • een snuif rozemarijn
  • enkele korianderblaadjes
  • enkele muntblaadjes

Benodigdheden

  • Een ovenschaal
  • een dunschiller
  • een blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan.

Snijd het deksel van de ronde courgettes en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in stukken.

 Stoof het vruchtvlees in de hete olijfolie. 

Schil de lange courgette met een dunschiller en bewaar de schillen in een kommetje voor de salade.

Snijd het vruchtvlees van de lange courgette in grove stukken en laat meestoven met de andere courgette in de pan.

Laat het vocht uit het blik met kikkererwten lopen en doe ze bij de stovende courgette, gevolgd door een fijngehakt teentje look.

Schil de koolrabi en snijd hem in fijne julienne. Doe de reepjes koolrabi bij de courgettesliertjes.

Breng de stovende groenten op smaak met peper, zout en enkele fijngehakte takjes tijm.

Doe de gestoofde groenten vervolgens in de beker van de blender, gevolgd door de walnoten, een scheutje walnotenolie, de tahinpasta en het limoensap. Mix het geheel al een eerste keer fijn.

Kruid met peper en zout. Doe er de zure room bij. Meng alles onder elkaar tot een smeuïge hummus en laat verder afkoelen in de koelkast.

Doe wat limoensap over de sliertjes courgette en koolrabi en kruid met grof zout en peper.

Snijd de pitabroodjes overlangs in twee en scheur ze vervolgens in stukken.

Leg de stukken pitabrood in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en breng ze op smaak met een snuif grof zout, een snuif gedroogde tijm en snuif gedroogde rozemarijn.

Schuif de ovenschaal gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

Snijd enkele korianderblaadjes en muntblaadjes fijn en voeg ze toe aan de salade van koolrabi en courgette.

Werk de salade af met een scheutje olijfolie, peper en grof zout.

Lepel de afgekoelde humus in de uitgeholde courgettes en werk de courgette af met takjes tijm en grof gesneden walnoten.

 Serveer er de krokante pitabroodjes en de salade bij.

Courgettehummus met krokante pitabroodjes