Fruittaart met chocoladepudding

Een zalige chocoladetaart afgewerkt met seizoensfruit! 

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 2 blaadjes gelatine
  • 4 dooier
  • 240 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 100 g chocolade
  • 50 g puddingpoeder
  • 125 g amandelpoeder
  • 80 g bloem
  • 150 g bloemsuiker
  • een snuifje zout
  • 2 dl room
  • 100 g kers
  • 100 g aardbeien
  • 50 g blauwe bessen
  • 50 g framboos
  • 100 g amandelschilfers

Benodigdheden

  • Een vergiet en keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de melk op een zacht vuur. Week de gelatine in koud water.

Scheid de eieren en verzamel enkel de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Houd de eiwitten apart voor later. Weeg de suiker af en voeg deze toe aan het eigeel. 

Laat de klopper van de machine alles mengen tot een egale ‘ruban’.

Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe zowel de zaadjes als de peul in de melk. 

Voeg de chocolade toe aan de melk en laat hem smelten.

Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en meng het geheel met de garde. 

Giet een beetje van de warme melk bij de pudding en klop los. 

Verwijder de vanillepeul uit de melk en giet de pudding bij de rest van de warme melk op het vuur. Blijf in de pot roeren zodat het geheel niet aanbrandt. 

Stort het beslag in een schaal, dek af met wat plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast. 

Doe het eiwit in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de klopper.

Voeg de suiker eraan toe en klop het eiwit stijf.

Meng de bloem met het amandelpoeder, de bloemsuiker en een snuifje zout. Spatel het amandelmengsel onder het eiwit en schep het beslag in een spuitzak.

Bekleed de taartvorm met bakpapier of met boter en bloem.

Spuit eerst dotjes van het mengsel tegen de rand van de taartvorm en bedek vervolgens de hele bodem met een laag van het beslag.

Schuif de taartvorm in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten, tot de bodem goudbruin gebakken is. 

Laat de taartbodem even afkoelen.

Haal de pudding uit de koelkast en giet ze in een mengschaal.

Giet een scheutje room in een pot en breng aan de kook. Meng de gelatine onder de room. 

Meng de warme room met de gelatine onder de pudding met behulp van de keukenrobot met klopstuk. 

Klop de rest van de koude room op tot een halfopgeklopte slagroom en spatel ze onder de pudding.

Giet de crème Suisse over de taartbodem. Laat de taart een uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Verwijder de pitten uit de kersen en snijd het fruit in twee.

Snijd ook de aardbeien in kleinere stukken en meng ze samen met de kersen, de frambozen en de blauwe bessen onder elkaar.

Rooster de amandelschilfers in een hete pan en laat ze even afkoelen.

Haal de opgesteven taart uit de koelkast en schep het fruit op pudding. 

Werk de taart af met wat bloemsuiker en de gekleurde amandelschilfers.

Fruittaart met chocoladepudding