Puntpaprika’s met lamsgehakt, feta en couscous

Jeroen geeft altijd de voorkeur aan groenten van lokale telers. Dat geldt ook voor de rode zoete puntpaprika’s die hij in dit recept opvult met pittig gekruid lamsgehakt en fetakaas. Een lekker zuiders gerecht met Belgische smaken!

Ingrediënten

  • 4 dl groentebouillon
  • 2 puntpaprika
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 100 g zwarte olijven
  • peper
  • zout
  • komijn
  • ras-el-hanout
  • 50 g paneermeel
  • 100 g feta
  • 1 takje rozemarijn
  • panko
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 200 g couscous
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 wortel
  • 1 puntpaprika
  • 4 stengels selder
  • 0.5 courgette
  • 0.5 venkel
  • zout
  • kurkuma
  • garam masala
  • een handvol peterselie

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • een rasp
  • een dunschiller

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon maken.

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Snijd de puntpaprika’s in de lengte open. Verwijder de pitjes.

Neem de mengkom van de keukenmachine en doe er het lamsgehakt in. Breek het ei en voeg het bij het gehakt.

Hak de olijven fijn en doe ze ook bij het vlees. Kruid met een snuif peper, zout, komijn en ras-el-hanout.

Meng het gehakt met de keukenmachine. Voeg paneermeel toe om het mengsel de nodige stevigheid te geven.

Snijd de fetakaas in blokjes en doe ze erbij.

Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Doe de rozemarijn bij het gekruid gehakt.

Leg de paprikahelften op een bakplaat. Vul ze met het gehaktmengsel.

Schep enkele eetlepels panko in een apart mengkommetje. Besprenkel het broodkruim met olijfolie en doe er wat geraspte look bij. Meng met je (propere) vingers.

Strooi de gekruide panko op de gevulde paprika’s. Bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

De groentecouscous

Doe de couscous in een kom. Giet er de warme bouillon bij tot de couscous ongeveer een halve centimeter onderstaat. Laat wellen.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge pan.

Pel de sjalot en snipper ze fijn. Stoof de stukjes sjalot in de olie.

Schil de wortelen en snijd ze in brunoise. Stoof de kleine blokjes wortel mee aan.

Snijd ook de puntpaprika, de selder, de courgette en de venkel in brunoise. Stoof alle groenten in de pan en breng ze op smaak met een snuif zout, kurkuma en garam masala.

Meng de groenten met de gewelde couscous.

Serveren

Schep een portie groentecouscous op ieders bord. Serveer met een gevulde puntpaprika en wat fijngehakte peterselie.

Puntpaprika’s met lamsgehakt, feta en couscous