Welke ingrediënten en keukentools heb je nodig?
- roggebloem
- patisseriebloem
- gedroogde gist
- lauw water
- melk
- olijfolie
- zout
- een keukenmachine met deeghaak
- een weegschaal
- een schone keukenhanddoek
- een grote kom
Stap voor stap
- Doe alle droge ingrediënten in de kom van de keukenmachine. Let erop dat de gist en het zout niet met elkaar in contact komen.
- Laat de machine draaien op lage snelheid. Giet er ondertussen het lauwe water in een straal bij.
- Als het water is opgenomen ga je verder met de olijfolie en de melk. Laat nog 7 minuten draaien.
- Kneed het deeg tot een bol en leg het in een kom die je eerst invet met wat olijfolie. Dek af met een schone, vochtige handdoek en laat minstens 2 uur rijzen.
Nu heb je alle tijd om na te denken over mogelijke toppings. Hieronder vind je alvast enkele opties.