
Kleine en grote kinderen hebben al eens een feestje of een andere reden voor een plezante, smakelijke en vooral snelle hap. Dit recept vertelt hoe je in geen tijd kleine pizza’s tevoorschijn tovert. Om het extra leuk te maken, kan je ook een buffet aanleggen met allerlei toppings, en kan iedereen z’n persoonlijke pizza(‘s) samenstellen.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 400 g tomatenstukjes
- 80 g tomatenpuree
- oregano
- peper
- zout
- 1 bussel rucola
- 250 g gekookte ham
- 250 g mozzarella
- 200 g kaas
- 8 pitabroodje
Benodigdheden
- aluminiumfolie
- een keukenpenseel
Bereiding
De tomatensaus
Pel en halveer de ui. Snipper de ui in fijne stukjes.
Schenk een scheutje olijfolie in een stoofpot. Laat de olie heet worden en stoof er de uisnippers in, op een matig vuur.
Pel de look, snij de teen in stukjes en plet ze tot pulp. Laat de pulp meestoven met de ui.
Voeg een flinke snuif gedroogde oregano (of Provençaalse kruiden) toe.
Doe de geconcentreerde tomatenpuree in de pot, roer en laat de rauwe smaak er uitbakken.
Giet de tomatenstukjes in de pot. Proef even en kruid de saus met wat peper en zout.
Laat de saus 10 tot 15 minuten op een zacht vuur pruttelen en de dikke saus gebruiksklaar.