Broodpizza met tomatentapenade, champignons en gekookte ham

Zin in een snelle, maar heerlijke snack? Dan is deze broodpizza iets voor jou! Geroosterd Turks brood met een zelfgemaakte tomatentapenade als basis en belegd met al je favoriete toppings! Jeroen kiest voor champignons, gekookte ham en ui. Leuk om met de kinderen klaar te maken.

Ingrediënten

  • 1 bakje zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepel passata
  • 1 eetlepel olijven
  • 6 ansjovisfilets
  • peper
  • keukenzout
  • oregano
  • olijfolie
  • 300 g gekookte ham
  • 1 ajuin
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 platbrood
  • een snuif Provençaalse kruiden
  • 1 potje gegrilde artisjok
  • 2 eetlepel groene olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 150 g mozzarella

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 245°C.

Doe de zongedroogde tomaten in de beker van de cutter met de
tomatenpuree, de passata, de olijven zonder pit, de ansjovisfilets, peper,
zout en oregano. Mix het geheel fijn tot een tapenade.

Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de ham in blokjes en bak ze
aan in de hete olie.

Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan de hamblokjes.

Snijd de Parijse champignons in twee en laat ook meestoven. Breng het
geheel op smaak met een geraspt teentje look, peper en zout.

Snijd het platbrood open en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met
de Provençaalse kruiden en rooster het brood in de oven op 245°
gedurende 8-10 minuten.

Leg de gegrilde artisjokken, olijven en de kappertjes klaar.

Haal het brood uit de oven, smeer er de tapenade over uit. Leg er de ham
met de champignons en ui bovenop, gevolgd door de kappertjes met
olijven en gegrilde artisjok.

Werk af met de gemalen mozzarella.

Schuif de broodpizza opnieuw in de oven op 245°C gedurende 8-10
minuten.

Broodpizza met tomatentapenade, champignons en gekookte ham