Nduja pizza met mozzarella, olijven en kappertjes

Deze knapperige pizza wordt afgewerkt met nduja, een pittige, Italiaanse worst op basis van varkensvlees en pepers. Samen met kappertjes, olijven en mozzarella zorgt dit voor een toppizza! 

Ingrediënten

  • 500 g 00-bloem
  • 150 g roggebloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • een scheutje olijfolie
  • 375 ml water
  • een snuifje witte suiker
  • snuifje keukenzout
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1/4 rode chilipeper
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 1 fles passata
  • 1 bussel rucola
  • 1 bol mozarella
  • 1 een snuifje polenta
  • 1 sjalot
  • potje kappertjes
  • potje Nduja
  • 200 g zwarte olijven
  • 1 bol mozzarella
  • een stukje rucola

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Deeg

Laat de oven voorverwarmen tot 250°C en leg de pizzasteen al in de oven om op te warmen.

Doe de twee soorten bloem in de kom van de keukenmachine en voeg het zout, de suiker, de gist, een scheutje olijfolie en water eraan toe.

Laat het deeg minstens 10 minuten kneden, tot je een mooi elastisch deeg hebt.

Dek het deeg af met een propere handdoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plaats.

Haal het deeg uit de kom, kneed het nog eens met je handen en snijd het deeg in 4 gelijke stukken. Bol de stukken deeg op en laat ze nog eens 20 minuten rijzen onder een handdoek.

Saus

Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look in aan.

Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe, gevolgd door een takje rozemarijn en de ansjovis.

Roer de tomatenpuree er onder en blus met de witte wijn. Voeg de passata eraan toe en laat de saus een kwartiertje pruttelen op een zacht vuurtje.

Mix de saus kort met een staafmixer, spoel de rucola onder koud water en laat hem even uitlekken.

Laat de mozzarella uitlekken in een zeefje en breek de kaas in stukken.

Afwerken en serveren

Bestuif je werkoppervlak met wat bloem en rol de bollen pizzadeeg uit tot een dunne pizza.

Schuif de pizza op een pizzaschep met wat polenta en verdeel de saus over het deeg. Laat de randen van de pizza vrij.

Snijd een sjalot in ringen en verdeel deze samen met de kappertjes, de zwarte olijven en kleine hoopjes Nduja over de pizza.

Verdeel de stukjes mozzarella over de pizza en schuif het in de hete oven gedurende 10 minuten.

Werk de pizza af met wat rucola.

Nduja pizza met mozzarella, olijven en kappertjes