Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een schone keukenhanddoek een barbecue aluminiumfolie

Bereiding

Het deeg

Meng de roggebloem met de tarwebloem en strooi een snuif zout aan één kant.

Doe de gedroogde gist aan de andere kant.

TIP

Als je verse gist gebruikt, moet je de dubbele hoeveelheid nemen.

Voeg het water en een likje olijfolie toe. Kneed tot een glad deeg.

Verdeel het deeg al in kleine porties en laat de bolletjes een uur rijzen onder een schone keukenhanddoek op een warme plaats.

De tomatensaus

Verwarm een scheut olijfolie in een pan.

Pel en snipper de ui. Stoof de helft van de ui in de olijfolie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem fijn. Stoof de lookpulp met de ui.

Voeg er de tomatenpuree en een snuif oregano aan toe en laat meebakken.

Giet de passata in de pan en kruid met peper, zout en een snuifje suiker.

Laat de saus wat inkoken op een zacht vuur.

Afwerken en serveren

Verwarm de barbecue.

Rol de bolletjes deeg uit tot kleine pizzabodems.

Besprenkel een vel aluminiumfolie met wat olijfolie. Leg er een pizzabodem op.

Bestrijk elke pizza met tomatensaus. Leg er stukjes mozzarella op.

Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de pizza’s. Strooi er wat oregano over.

Voeg toppings naar keuze toe: salami, kappertjes, tonijn, de rest van de ui …

Bak de pizza’s in een barbecue met deksel.

Werk eventueel af met rucola of basilicum.

4 personen

40 minuten + 40 minuten rijzen + 20 minuten bakken

Benodigdheden:

een schone keukenhanddoek een barbecue aluminiumfolie

Ingrediënten

Mini-pizza's op de BBQ

Dit is een perfect recept om met de kinderen te eten op vakantie: kleine pizza’s die ze zelf mogen beleggen met hun favoriete topping en bakken op de barbecue.

Bereiding

Het deeg

Meng de roggebloem met de tarwebloem en strooi een snuif zout aan één kant.

Doe de gedroogde gist aan de andere kant.

TIP

Als je verse gist gebruikt, moet je de dubbele hoeveelheid nemen.

Voeg het water en een likje olijfolie toe. Kneed tot een glad deeg.

Verdeel het deeg al in kleine porties en laat de bolletjes een uur rijzen onder een schone keukenhanddoek op een warme plaats.

De tomatensaus

Verwarm een scheut olijfolie in een pan.

Pel en snipper de ui. Stoof de helft van de ui in de olijfolie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem fijn. Stoof de lookpulp met de ui.

Voeg er de tomatenpuree en een snuif oregano aan toe en laat meebakken.

Giet de passata in de pan en kruid met peper, zout en een snuifje suiker.

Laat de saus wat inkoken op een zacht vuur.

Afwerken en serveren

Verwarm de barbecue.

Rol de bolletjes deeg uit tot kleine pizzabodems.

Besprenkel een vel aluminiumfolie met wat olijfolie. Leg er een pizzabodem op.

Bestrijk elke pizza met tomatensaus. Leg er stukjes mozzarella op.

Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de pizza’s. Strooi er wat oregano over.

Voeg toppings naar keuze toe: salami, kappertjes, tonijn, de rest van de ui …

Bak de pizza’s in een barbecue met deksel.

Werk eventueel af met rucola of basilicum.

Dagelijkse Kost een.be