Pizza meatballs

Een pizza bak je kort en krachtig. Alle ingrediënten die erop liggen, moeten dus al gaar zijn. Daarom bak je de balletjes van tevoren.

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 2 eetlepel gedroogde gist
  • 1 koffielepel zout
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel gedroogde marjolein
  • een scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • een snuif gedroogde oregano
  • een snuif gedroogde tijm
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g tomaten
  • harissa
  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • peper
  • 200 g mozzarella
  • 0.5 bussel rucola
  • 0.5 bussel basilicum

Benodigdheden

  • een keukenmachine met kneedhaak en met het K-vormig hulpstuk
  • een pizzasteen
  • een pizzaschep
  • een deegrol

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Het deeg

Doe de bloem in de kom van de keukenmachine. Maak een kuiltje in het midden en strooi er de gist in.

Strooi het zout langs de buitenkant. Zorg dat het niet in contact komt met de gist.

Giet het water in het kuiltje en kneed tot een elastisch deeg met de keukenmachine. Kruid met marjolein en oregano. Doe er een scheutje olijfolie bij.

Laat de keukenmachine ongeveer 10 minuten draaien.

Leg dan een vochtige, schone keukenhanddoek over de kom of dek af met wat huishoudfolie.

Laat het deeg een tijdje rijzen op een warme plaats.

De saus

Verhit een flinke scheut olijfolie op het vuur.

Pel en snipper de sjalot. Stoof in de olijfolie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de sjalot.

Kruid met een snuif oregano en een snuif tijm.

Doe er de tomatenpuree bij en laat mee aanstoven.

Doe de tomaten in blokjes en een toef harissa bij de saus. Kruid met een snuif zout. Laat zachtjes pruttelen op een laag vuur.

De gehaktballen

Verwarm de oven voor op 250 °C. Laat de pizzasteen mee opwarmen.

Meng het gehakt met paneermeel en ei. Dat kan met de hand of met de keukenmachine met het K-vormig hulpstuk. Kruid met peper en zout.

Rol kleine balletjes.

Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de balletjes goudbruin.

Afwerken en serveren

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het pizzadeeg uit met een deegrol of met de hand zoals Italianen het doen.

Bestuif de pizzaschep met bloem. Leg de pizza op de schep.

Bestrijk de pizza met tomatensaus. Strooi er wat oregano over.

Leg de balletjes op de pizza.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza.

Schuif de pizza op de pizzasteen in de oven.

Bak de pizza 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal hem uit de oven met de pizzaschep.

Werk af met basilicum en rucola.

Maak met de rest van de ingrediënten de volgende pizza’s.

Pizza meatballs