Originele wraps met zomergroenten

Wraps zijn minstens even veelzijdig als boterhammen en maken je lunch net dat tikkeltje interessanter. Wil je ontdekken hoe eenvoudig het is om een gezonde én smakelijke wrap te maken? Jeroen serveert je zijn favoriete wrap recepten onder het motto ‘het hoeft niet altijd moeilijk te zijn’.

Wraps met 'heps en kees’ 

Oké, deze wrap is misschien niet de origineelste uit het rijtje, maar vormt wel een originele brooddooslunch om mee te geven met je kroost. Of om in je eigen lunchbox te steken natuurlijk. Jeroen maakt er ene met hesp en ene met kees, een omelet en groenten. Gewoon heel lekker en gezond.

Thaise wrap met krokante kip

Een gegrilde wrap met kip en Thaise salade. Het krokant korstje van panko en paneermeel rond de kip past perfect bij de zoetzure smaak van de mangosalade. Eens alles in de tortilla zit wordt die nog kort gegrild op de barbecue. Dit is het perfecte, zomers hapje om uit het vuistje te eten.

Verrassende wrap met wortel en geitenkaas

Geraspte wortelen gemarineerd in een mengsel van mierikswortelpasta en honing zijn de verrassing in deze originele wrap. Als tegengewicht voegt Jeroen smeuïge geitenkaas en peterselie toe. Heerlijk bij een tas soep maar zeker ook lekker op zichzelf.

Wrap van omelet met heilbot, avocado en appel

Een dunne omelet laat zich gemakkelijk rollen, en doet dus prima dienst als wrap. Je kan er allerlei heerlijke dingen in stoppen. Jeroen kiest voor smeuïge avocado, frisse appel en wat verfijnde gerookte heilbot. Het resultaat is een frisse luxewrap met onverwachte smaken. 

Griekse wrap met zalm en tzatziki

Jeroen toont hoe je in heel weinig tijd een verfrissende, koude wrap in elkaar bokst. De basis van deze koude wrap is een klassieke Griekse tzatziki-salade, gecombineerd met gerookte zalm. Geef toe, ‘t is eens wat anders dan een klassieke boterham.

Wraps van groene kool met avocadospread

Het hoeven niet altijd tortillavellen te zijn. De grote bladeren van een groene kool kan je net zo goed opvullen met iets lekkers. Zoals krokante groentjes en een heerlijke avocadospread met geitenkaas bijvoorbeeld. Jeroen doet het je met plezier voor. 

Wraps met dunne omelet, humus, wortelsla en feta

Een pak kant-en-klare maistortila’s zijn ook de perfecte verpakking voor een opgerolde vegetarische lunch die je zelfs ‘uit het vuistje’ kan eten. Jeroen belegt voor dit refcept elke hartige pannenkoek met een dunne omelet, zelfgemaakte humus, verse groenten en plakjes smaakvolle feta.

Wraps met witte asperges, kookham en eiersla

Voor deze rol comfort food moet je er vroeg op de zomer bij zijn. Zeg maar lente. Want Jeroen haalde zijn inspiratie bij de traditionele ‘asperges op Vlaamse wijze’ en een klassieker van de koude schotel: de asperges, gerold in ham. Zo verwerk je een set van ingrediënten die een heel goed smaakhuwelijk hebben in een hedendaagse wrap om heerlijk van te snacken.

Tarwetortilla's met gegrilde kip en fetadressing

Ooit al eens durum gegeten? Het antwoord is wellicht ‘ja’. Maar heb je het ook al eens zelf gemaakt? Dit wrap recept komt aardig dichtbij. Jeroen vult tarwetortilla’s met gemarineerde kip en een frisse dressing met fetakaas. Uiteraard stopt hij er ook een heleboel fijne groentereepjes bij. 

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie