Wortelsoep met tijm & wrap met wortel en geitenkaas

Eigenlijk moet je altijd een pot soep in huis hebben voor als de kinderen thuiskomen van school. Vandaag maakt Jeroen een wortelsoep met tijm en geeft er een wrap bij, gevuld met gemarineerde wortelen en geitenkaas. De perfecte lunch.

Ingrediënten

  • 3 liter groentebouillon
  • boter
  • 2 ajuin
  • 1.5 kg wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm
  • een takje rozemarijn
  • peper
  • zout
  • 1 dl olijfolie
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel honing
  • enkele takjes tijm
  • peper
  • zout
  • 4 wortel
  • 0.25 bussel peterselie
  • 4 wrap
  • 200 g geitenkaas

Benodigdheden

  • keukentouw
  • een elektrische staafmixer
  • een rasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De wortelsoep

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.

Smelt een klont boter in een soepketel.

Pel de uien en snijd ze in stukken. Stoof ze in de boter.

Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof ze aan met de uien.

Kneus en pel de knoflook. Stoof ze mee aan.

Kruid met currypoeder.

Bind de laurier, tijm en rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel.

Giet er de warme groentebouillon bij. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat ongeveer een half uur garen.

Haal het bouquet garni uit de soepketel.

Mix de soep met een staafmixer.

De wrap

Meng de olijfolie met de mierikswortelpasta, de appelazijn en de honing.

Rits de tijm van de takjes en hak ze wat fijner. Doe ze bij de marinade. Kruid met peper en zout.

Schil en rasp de wortelen. Meng ze met de marinade en kruid eventueel bij met peper en zout.

Snipper de peterselie en schep hem door de wortelen.

Beleg de wraps met de wortelsalade. Verdeel er de geitenkaas over.

Rol de wraps op.

Afwerken en serveren

Werk de soep eventueel af met een paar blaadjes peterselie. Serveer ze met een wrap.

Wortelsoep met tijm & wrap met wortel en geitenkaas