Wraps: duo van koud en warm

In broodjeszaken zie je de afgelopen jaren steeds vaker wraps opduiken. Je weet wel, die opgerolde Mexicaanse pannenkoekjes met heerlijke vulling. Zulke tortilla’s vind je in elke supermarkt. Er is echt geen kunst aan om zelf wraps op het menu te zetten. Geef toe, ‘t is eens wat anders dan een klassieke boterham. Jeroen toont hoe je in heel weinig tijd een warme én een koude wrap in elkaar bokst. Aan jou de keuze!

Ingrediënten

  • 4 tortillavel
  • 0.5 komkommer
  • 1 teentje look
  • 250 g plattekaas
  • 1 scheutje olijfolie
  • 8 plak zalm
  • peper
  • zout
  • 4 tortillavel
  • 8 plak gedroogde ham
  • 250 g paddenstoel
  • 0.5 bussel bieslook
  • 200 g kruidenkaas
  • 1 klontje boter
  • peper
  • zout

Benodigdheden

  • een rasp
  • een neteldoek

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De koude wrap

De basis van deze koude wrap is een klassieke Griekse tzatziki-salade, gecombineerd met gerookte zalm.

Schil de komkommer en snij de groente overlangs in 4 kwarten. Snij vervolgens de waterige zaadlijsten eruit.

Rasp het vruchtvlees van de komkommer in een mengschaal. Leg de stukjes komkommer in een neteldoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. (Je kan hiervoor eventueel een propere handdoek gebruiken.) Giet het vocht weg en doe het droge vruchtvlees in een mengkom.

Meng de plattekaas onder de komkommerstukjes. Plet de look tot pulp en voeg ze toe aan de mengeling. Kruid de tzatziki naar smaak met wat peper van de molen en een snuifje zout. Voeg er ook een scheutje olijfolie aan toe.

Leg op elke tortilla een paar plakjes gerookte zalm. Smeer daarop een royale portie van de tzatziki en rol de tortilla op.

Snij elke wrap middendoor en serveer.

De warme wrap

Snipper de Parijse paddenstoelen in heel fijne stukjes.

Zet een pot of pan op een matig vuur en smelt daarin een klontje boter.

Stoof de stukjes paddenstoel in de hete boter. Voeg er een beetje peper van de molen en een snuifje zout aan toe. Roer regelmatig om tot de brokjes champignon gaar zijn.

Neem intussen een mengschaal en doe er de kruidenkaas in. Snipper de verse bieslook zeer fijn en meng de kruiden onder de kruidenkaas.

Voeg nu de gestoofde paddenstoelen toe aan de kruidenkaas en roer alles goed om.

Verwarm een klein scheutje olijfolie in een koekenpan.

Vul ondertussen de tortilla’s. Leg op elk Mexicaans pannenkoekje een paar fijne sneetjes gedroogde ham.

Smeer daarop een royale portie kruidenkaas met paddenstoelen.

Rol de tortilla op en bak elk pannenkoekje in de warme pan. (Leg elke opgerolde tortilla op de naad in de pan.)

Kleur de rolletjes aan beide zijden.

Snij elke warme wrap middendoor en serveer.

Wraps: duo van koud en warm