Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding

Spoel de radijzen en kersttomaten onder koud stromend water. Maak ze goed schoon.

Schil de wortelen en snijd ze in reepjes (julienne). Snijd de komkommer ook in julienne.

Kooktechniek

Brunoise

Brunoise en julienne zijn snijwijzes van groenten.

 

Julienne: dit zijn flinterdunne sliertjes. Begin met hele dunne plakjes te snijden die je open legt zodat ze dwars over elkaar liggen.

Zet je vingers als een klauw op de plakjes, met je duim achter je vingers.

Trek je nagels een beetje naar binnen en laat je mes tegen je middelvinger leunen.

Nu maak je met je mes een soort hefboombeweging, terwijl het punt van je mes altijd op de plank blijft. 

Denk eraan dat je echt een snijdende beweging moet maken. Niet hakken, maar vertrekken van de punt van de mes en zo naar beneden snijden.

 

Brunoise: dan maak je blokjes. Daarvoor begin je op dezelfde manier als bij julienne maar snij de plakjes dan wel dikker. Van die plakjes maak je iets dikkere sliertjes en van die sliertjes snij je dan blokjes.

Bekijk de video

Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid ze met een klein snuifje zout en wat peper.

Smelt een klein klontje boter in een pan die ongeveer even groot is als de wrap. Bak dunne omeletten van de eieren.

Beleg een wrap met een plak kaas. Leg er een omelet, wat sla, wortelreepjes en komkommerreepjes op.

Doe een halve eetlepel mayonaise op de rand van de wrap en rol hem op.

Snijd de wrap in twee.

Beleg een tweede tortilla met een omelet en een plak ham. Doe er ook sla, wortelen en komkommer op. Strijk wat mayonaise op de zijkant en rol op. Snijd de wrap in twee.

Meng wat mayonaise met yoghurt en ketchup tot cocktailsaus. Verdeel de saus over kleine potjes die goed sluiten.

Vul de brooddoos met een wrap met kaas, een wrap met ham, radijsjes en kersttomaten. Stop er het potje cocktailsaus bij als dip.

Geef als dessert een bruine boterham met choco en plakjes banaan mee.

4 personen

25 minuten

Ingrediënten

Brooddoos 'wraps en kees'

In Jeroen's brooddoos zaten vroeger gewone boterhammen. Daar is niks mis mee, maar deze wraps zijn toch wat origineler: ene met hesp en ene met kees, een omelet en groenten. Lekker en gezond.

Bereiding

Bereiding

Spoel de radijzen en kersttomaten onder koud stromend water. Maak ze goed schoon.

Schil de wortelen en snijd ze in reepjes (julienne). Snijd de komkommer ook in julienne.

Kooktechniek

Brunoise

Brunoise en julienne zijn snijwijzes van groenten.

 

Julienne: dit zijn flinterdunne sliertjes. Begin met hele dunne plakjes te snijden die je open legt zodat ze dwars over elkaar liggen.

Zet je vingers als een klauw op de plakjes, met je duim achter je vingers.

Trek je nagels een beetje naar binnen en laat je mes tegen je middelvinger leunen.

Nu maak je met je mes een soort hefboombeweging, terwijl het punt van je mes altijd op de plank blijft. 

Denk eraan dat je echt een snijdende beweging moet maken. Niet hakken, maar vertrekken van de punt van de mes en zo naar beneden snijden.

 

Brunoise: dan maak je blokjes. Daarvoor begin je op dezelfde manier als bij julienne maar snij de plakjes dan wel dikker. Van die plakjes maak je iets dikkere sliertjes en van die sliertjes snij je dan blokjes.

Bekijk de video

Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid ze met een klein snuifje zout en wat peper.

Smelt een klein klontje boter in een pan die ongeveer even groot is als de wrap. Bak dunne omeletten van de eieren.

Beleg een wrap met een plak kaas. Leg er een omelet, wat sla, wortelreepjes en komkommerreepjes op.

Doe een halve eetlepel mayonaise op de rand van de wrap en rol hem op.

Snijd de wrap in twee.

Beleg een tweede tortilla met een omelet en een plak ham. Doe er ook sla, wortelen en komkommer op. Strijk wat mayonaise op de zijkant en rol op. Snijd de wrap in twee.

Meng wat mayonaise met yoghurt en ketchup tot cocktailsaus. Verdeel de saus over kleine potjes die goed sluiten.

Vul de brooddoos met een wrap met kaas, een wrap met ham, radijsjes en kersttomaten. Stop er het potje cocktailsaus bij als dip.

Geef als dessert een bruine boterham met choco en plakjes banaan mee.

Dagelijkse Kost een.be