Brooddoos 'wraps en kees'

In Jeroen's brooddoos zaten vroeger gewone boterhammen. Daar is niks mis mee, maar deze wraps zijn toch wat origineler: ene met hesp en ene met kees, een omelet en groenten. Lekker en gezond.

Ingrediënten

  • 2 wortel
  • 0.5 komkommer
  • kropsla
  • 1 bussel radijzen
  • 250 g kerstomaten
  • 8 wrap
  • 4 plak jonge kaas
  • 4 plak ham
  • melk
  • 5 eetlepel mayonaise
  • 4 eetlepel yoghurt
  • 3 eetlepel ketchup
  • boter
  • zout
  • peper
  • 4 ei

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de radijzen en kersttomaten onder koud stromend water. Maak ze goed schoon.

Schil de wortelen en snijd ze in reepjes (julienne). Snijd de komkommer ook in julienne.

kookvraag Wat is Brunoise?

Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid ze met een klein snuifje zout en wat peper.

Smelt een klein klontje boter in een pan die ongeveer even groot is als de wrap. Bak dunne omeletten van de eieren.

Beleg een wrap met een plak kaas. Leg er een omelet, wat sla, wortelreepjes en komkommerreepjes op.

Doe een halve eetlepel mayonaise op de rand van de wrap en rol hem op.

Snijd de wrap in twee.

Beleg een tweede tortilla met een omelet en een plak ham. Doe er ook sla, wortelen en komkommer op. Strijk wat mayonaise op de zijkant en rol op. Snijd de wrap in twee.

Meng wat mayonaise met yoghurt en ketchup tot cocktailsaus. Verdeel de saus over kleine potjes die goed sluiten.

Vul de brooddoos met een wrap met kaas, een wrap met ham, radijsjes en kersttomaten. Stop er het potje cocktailsaus bij als dip.

Geef als dessert een bruine boterham met choco en plakjes banaan mee.

Brooddoos 'wraps en kees'