Wraps met witte asperges, kookham en eiersla

Voor deze rol comfort food heeft Jeroen inspiratie gezocht bij de traditionele ‘asperges op Vlaamse wijze’ en een klassieker van de koude schotel: de asperges, gerold in ham. Zo verwerk je een set van ingrediënten die een heel goed smaak-huwelijk hebben in een hedendaagse variant om heerlijk te snacken.

TIP: Snij de wraps in plakken en serveer ze als aperitiefhapje.

Ingrediënten

  • 0.5 bussel krulpeterselie
  • 0.5 citroen
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel zure room
  • muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • 4 tortilla
  • 8 asperge
  • 8 sneetje ham
  • 4 ei

Benodigdheden

  • een dunschiller
  • evt. een stoommandje

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voor de wraps

Breng water aan de kook en kook de eieren hard. Reken zo’n 8 tot 9 minuten voor een smeuïg hard gekookt ei. Koel ze nadien onmiddellijk in koud water.

Schil de witte asperges volgens de regels van de kunst. Werk met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af. Breek vervolgens het ‘kontje’ van de asperges af. (Dan zal je ook meteen merken of de stengels zorgvuldig geschild zijn.)
Breng water aan de kook en plaats een stoommandje bovenop de pot.
OPM: Wie een stoomoven of een kleine steamer heeft kan ook deze gebruiken om de asperges te garen.
Leg een rondje bakpapier op de bodem van het stoommandje. Scheur of knip het rondje iets kleiner dan de bodem van het mandje, zodat de stoom gemakkelijk z’n weg vindt.
Zet het deksel erop. Stoom de asperges gedurende zo’n 15 minuten in het bamboemandje. (Controleer de gaarheid door erin te prikken.)
Spoel de hete asperges onder koud water, zodat de garing stopt.
Spoel de (krul)peterselie schoon en pluk de dikste stelen weg. Snipper het kruid matig fijn.
Pel de eieren en prak ze met een vork. Lepel er wat mayonaise en zure room bij en roer. Overdrijf niet met de saus.
Roer de peterseliesnippers door de eiersla. (doseer de hoeveelheid)
Kruid de sla met peper, zout en wat versgeraspte muskaatnoot. Druppel er tenslotte een beetje citroensap bij.
Verwijder het zwoerd van de kookham. Leg op elke (koude) malse tortilla twee plakken gekookte ham. Lepel er een royale portie eiersla over. (schik ze horizontaal in het midden van de tortilla.)
Leg 2 witte asperges bovenop de sla. Smeer een beetje mayonaise op de bovenste rand van de tortilla en en gebruik dit als lijm.
Rol elke belegde tortilla tot een wrap. Snij elke rol in 2 tot 4 gelijke stukken.
Wraps met witte asperges, kookham en eiersla