Wraps met dunne omelet, humus, wortelsla en feta

Wraps zijn rollen, het liefst van al rijkelijk en smaakvol gevuld. Een pak kant-en-klare maistortila’s zijn de perfecte verpakking voor een opgerolde vegetarische lunch die je zelfs ‘uit het vuistje’ kan eten. Jeroen belegt elke hartige pannenkoek met een dunne omelet, zelfgemaakte humus, verse groenten en plakjes smaakvolle feta

Ingrediënten

  • 250 g kikkererwten
  • 0.5 citroen
  • 1 eetlepel room
  • snuifje komijnpoeder
  • snuifje paprikapoeder
  • snuifje cayennepeper
  • snuifje zout
  • 600 g wortel
  • scheutje rijstazijn
  • scheutje olijfolie
  • snuifje kardemompoeder
  • peper
  • zout
  • scheutje melk
  • platte peterselie
  • boter
  • peper
  • zout
  • 4 maistortilla
  • 100 g veldsla
  • 200 g feta
  • 4 ei

Benodigdheden

  • een hakmolen
  • een groenterasp
  • een pan met anti-aanbaklaag

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De humus

Open het blik en giet de kikkererwten én het vocht in een potje. Geef de kikkererwten wat warmte op een zacht vuur.
Giet de inhoud van de pot in de hakmolen en mix de erwten kort.
Voeg een scheutje citroensap toe en de zure room. Voeg komijnpoeder, mild paprikapoeder, een beetje cayennepeper en wat zout toe. Mix alles tot een gladde pasta.

De wortelsla

Schil de wortelen. Gebruik een mix van divers gekleurde wortelen voor een ongewoon aantrekkelijke salade, of hou het bij de klassieke oranje wortelen.

Gebruik een grove groenterasp om de wortelen te raspen.

Verzamel de geraspte wortelen in een schaal en schenk er een scheut rijstazijn en fijne olijfolie over. Kruid de salade met een mespunt kardemompoeder, versgemalen peper en zout.

tip Pers er het sap van een halve sinaasappel overheen.

Meng de inhoud van de schaal en laat de wortelen even marineren.

De omeletten voorbereiden

Spoel de platte peterselie schoon en snipper de blaadjes fijn.

Breek de eieren in een kom en kluts ze los, samen met de snippers peterselie, een scheutje melk, wat versgemalen peper en een snuifje zout.

Het gerecht afwerken

Verwarm de oven voor tot 180°C.
Spoel de veldsla schoon en pluk de blaadjes los. Snij het blokje feta in zeer dunne plakjes.
Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in.
Verwarm de malse maistortilla’s in de hete oven. (Laat ze niet krokant worden.) Vul en rol de tortilla’s nu één voor één.
Lepel een portie geklutst ei in de pan en bak er een flinterdunne omelet van. (reken 1 ei per omelet) De omelet is zo dun (en dus zo snel gaar) dat je ze niet hoeft om te draaien.
Neem een warme tortilla uit de oven en smeer er een laagje humus over. Leg de dunne omelet erbovenop.
Verdeel blaadjes veldsla over de omelet en schep er een enkele lepels gemarineerde wortelsla bovenop. Schik de portie wortelsla horizontaal, in het midden van de omelet.
Leg een rijtje van dunne plakken feta op de wortelsla en rol de gevulde maispannenkoek strak op.
Herhaal dit om meer wraps te maken, snij de veggie-rollen middendoor en serveer.
Wraps met dunne omelet, humus, wortelsla en feta