Zo bak je de perfecte quiche
Met deze tips van Jeroen bak je de perfecte quiche of groentetaart.
1. Het deeg
Quiche kan je met bladerdeeg of kruimeldeeg klaarmaken. Dit recept van hartig kruimeldeeg is ideaal voor quiche want het bevat geen vanille en minder suiker.
2. De vulling
Quiche is per definitie een hartige taart met een vulling van eieren en andere ingrediënten. Je kan een hartige taart op duizend-en-één manieren vullen: met groenten, vis, vlees, kaas, kruiden, … Noem maar op! De ingrediënten gaan samen met een mengsel van eieren en room in de hartige taart. Wil je een ‘light’ quiche? Laat de room dan gerust weg of volg de bereiding van deze zalmpastei met boerenkool. Ten slotte werk je de quiche af met een laagje gemalen kaas.
3. Krokante bodem
Quiche met een zompige bodem? Nee, bedankt. Een natte taartbodem kan je makkelijk voorkomen met de volgende tips:
- Bak het deeg voor, eerst met bakparels, daarna nog even zonder, in een metalen springvorm. Laat het deeg daarna afkoelen alvorens de quiche te vullen.
- Laat groenten die veel vocht bevatten (courgette, spinazie, …) eerst uitlekken.
- Haal de gebakken quiche meteen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.