Hartig kruimeldeeg

Met dit kruimeldeeg maak je hartige gerechten, zoals een quiche of groentetaart. Hartig, want je gebruikt geen vanillestokjes en ook wat minder suiker dan bij zoete variant.

Ingrediënten

  • 180 g boter
  • 300 g bloem
  • 1 koffielepel maizena
  • 0 zout
  • 65 g water

Benodigdheden

  • een keukenweegschaal
  • een keukenmachine met hulpstuk voor deeg

Partners

Bereiding

Hartig kruimeldeeg

Laat de boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.

Doe de malse boter in de mengschaal van de machine. Laat het toestel rustig draaien met het hulpstuk voor deeg.

Voeg de bloem toe en vervolgens ook de maizena (maiszetmeel). Let wel: schep ze in delen in de mengpot en laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt.

Voeg een snuifje zout toe, laat de keukenmachine verder draaien en schenk het koude water in delen bij het deeg. Zo wordt het elastischer.

Laat de machine draaien tot je een egale bal deeg krijgt. Schep het uit de pot, kneed even, rol het tot een bol.

Verpak het kruimeldeeg in vershoudfolie en leg het minstens een halfuur in de koelkast.

Hartig kruimeldeeg