Deze vegetarische quiche met smeuïge Belgische kaas is de ideale lunch. De stukjes appel, knolselder en vijg doen je de spekblokjes van de klassieke quiche Lorraine zo vergeten.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 0.25 knolselder
  • 0 boter
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 200 g Belgische kaas
  • 2 vijg
  • 6 ei
  • 0 een scheutje melk
  • 0 nootmuskaat
  • 0 peper
  • 0 zout

Benodigdheden

  • een ronde bakvorm (diameter ongeveer 25 cm)
  • een deegrol
  • bakpapier
  • blindbakvulling (bakparels, baklinzen …)
  • een garde

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het vel bladerdeeg uit.

Neem een vork en prik honderden gaatjes in het vel deeg.

Drapeer het deeg in de bakvorm en druk het voldoende aan tegen de kantjes.

Rol het teveel aan deeg over de randen af met de deegrol.

Leg een vel bakpapier op het deeg en strooi er de blindbakvulling over.

Bak de quichebodem ‘blind’ gedurende 20 minuten.

Breng een kookpot lichtgezouten water aan de kook.

Schil de knolselder en snijd hem in hapklare blokjes. Kook de knolselder gaar.

Smelt een klontje boter in een pan.

Schil de appel en snijd de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appel verder in blokjes. Bak de stukjes appel in de boter.

Giet de knolselder af en laat uitlekken.

Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen. Stoof de ui mee aan met de stukjes appel. Bak ook de knolselder in de pan.

Snijd de kaas in blokjes.

Haal de quichebodem uit de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.

Verdeel het garnituur over het bladerdeeg. Leg er de blokjes kaas bovenop.

Snijd de vijgen in blokjes en leg ze mee op de taart.

Breek de eieren in een mengkom, doe er een scheutje melk bij en klop los met de garde. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Giet het eimengsel over de quiche.

Bak de quiche zo’n 30 minuten in de oven van 175-180 °C.