Pompoensoep maken zoals Jeroen Meus? Probeer deze 9 makkelijke soeprecepten

Eén van de meest populaire breidingen met pompoen is soep. Als het pompoentijd is dan mag een ketel soep met deze oranje en stevig uit de kluiten gewassen groente dus absoluut niet op het menu ontbreken. Al van kindsbeen af is Jeroen Meus gek op pompoensoep. Hij kreeg zelfs de koosnaam ‘pompoentje’ van zijn mama. Voor Dagelijkse kost zet hij de beste recepten voor lekkere pompoensoep op een rij. Scroll verder en ontdek hoe je een stevige en smakelijke herfstsoep bereid met verschillende type pompoenen.

1. Pompoensoep van geroosterde hokkaido

Een stevige kop dampende pompoensoep doet altijd deugd, zeker als je die zachte smaak een beetje pit geeft. Daarom roostert Jeroen de stukken pompoen vooraf en er mogen ook wat specerijen in de pot terechtkomen. Jeroen gebruikt o.a. garam masala en sambal. Tip: smijt de pitten van de pompoen niet weg. Je kan ze bakken en serveren als garnituur voor een beetje extra ‘beet’.

2. Pompoensoep met kaasblokjes en croutons

Grote pompoenen zijn ideaal om een stevige en smakelijke herfstsoep te bereiden. Wil je de soep feestelijk of met een knipoog opdienen? Serveer ze dan aan tafel in een uitgeholde pompoen. Jeroen brengt deze pompoensoep op smaak met twee specerijën: korianderzaad en kardemompeulen. Gecombineerd met brokjes oude kaas en goudbruine broodcroutons is dit een ideaal herfstrecept voor iedereen die graag geniet van een flinke kom seizoenssoep.

3. Pompoensoep met peterseliepesto en gerookte kip

De pompoensoep van zijn moeder blijft natuurlijk de lekkerste. Jeroen probeert altijd de smaak te evenaren. Het geheim? Lekker veel tijm! Deze keer serveert Jeroen er ook nog een garnituur van peterseliepesto en blokjes gerookte kipfilet bij.

4. Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes

Pastinaak en pompoen vormen het ideale herfstduo. Deze soep met hokkaido pompoen heeft het grote voordeel dat de pompoenschil oplost tijdens het garen waardoor je niet moet schillen. In combinatie met de pittige chorizoballetjes is dit echt dé soep waar je naar verlangt op een koude dag.

5. Pompoensoep met geitenkaas en ham

Jeroen Meus zijn geheim voor een fluweelzachte, romige pompoensoep? Mix op het einde wat verse geitenkaas door de soep. Zo deed Jeroen het vroeger in zijn eigen restaurant. De zachte smaak van pompoen en geitenkaas combineert wonderwel met gerookte ham die voor een stevige, zoute punch zorgt.

6. Pompoensoep met curry

Pompoen is zo veelzijdig dat je de groente ook heel makkelijk met pittige smaken kan combineren. Deze pittige pompoensoep is gekruid met oosterse specerijen waaronder rode curry, ras el hanout en garam masala. Maak er ineens een volwaardige maaltijd van door er rijst en reepjes kalkoen bij te serveren.

7. Butternutsoep met balletjes

Butternut is een te gekke pompoen om soep van te maken. Net zoals de hokkaido hoef je deze pompoen niet te schillen. Jeroen combineert butternut met frisse selder en rode bonen. Om het helemaal af te maken rolt hij verse balletjes van kippengehakt.

8. Pompoensoep tandoori

De milde smaak van pompoen laat zich ook heel goed combineren met enkele exotische smaken en stukjes kip. Dat bewijst deze pompoensoep ‘tandoori’ met pulled chicken als geen ander. De oosterse topcombinatie van tandoorikruiden met gember, citroengras en kokosmelk is een lekkere variatie op de klassieke herfstsoep.

9. Tomaat-pompoensoep

Twee soepklassiekers gecombineerd. Deze tomaat-pompoensoep is eenvoudig te bereiden. Deze keer niet met klassieke balletjes maar wel met kikkererwten en verkruimelde feta.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie