Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes

Wanneer je pompoen en pastinaak in de winkel ziet liggen, weet je dat het volop herfst is! Tijd voor een stevige pot groentesoep dus. De hokkaido pompoen heeft het grote voordeel dat zijn schil oplost tijdens het garen waardoor je hem niet moet schillen. In combinatie met de pittige chorizoballetjes is dit echt dé soep waar je naar verlangt op een koude dag.

Ingrediënten

  • 4 ajuin
  • boter
  • 4 stengels selder
  • 1 stengel prei
  • 2 pastinaak
  • 1 pompoen
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 3 tenen look
  • een snuif garam masala
  • een snuif currypoeder
  • een snuif kurkuma
  • 3 liter groentebouillon
  • 500 g gemengd gehakt
  • 50 g paneermeel
  • 2 eigeel
  • 200 g chorizo
  • 0.5 bussel peterselie

Benodigdheden

  • een staafmixer of blender
  • een keukenmachine met menghaak
  • een dunschiller

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil en snijd de uien grof.

Smelt een klont boter in een grote pot en stoof de uien aan.

Spoel de selder en de prei schoon en snijd ze in stukken. Laat meestoven met de uien.

Schil de pastinaak en snijd in stukken. Doe ze bij de andere groenten in de pot.

Snijd het steeltje van de pompoen en halveer hem. Snijd elke helft nog eens in twee. Verwijder de pitjes met een lepel en snijd de pompoen verder in stukken. Stoof mee aan.

Pel en kneus de look. Maak ook een kruidentuil van tijm en laurier. Doe beide bij de groenten. 

Breng de soepgroenten op smaak met garam masala, currypoeder en kurkuma.

Bevochtig alles met de groentebouillon en laat de soep minstens 40 minuten pruttelen onder een deksel.

Doe het gehakt met de eigelen en de chapelure in de keukenmachine. Kruid met peper en zout.

Snijd de chorizo in kleine blokjes (brunoise) en snijd de peterselie fijn. Meng ze onder het gehakt.

Rol kleine soepballetjes van het gehakt en bak ze gaar in de pan met boter.

Mix de soep tenslotte fijn.

Serveer de soep met de gebakken chorizoballetjes, een paar plukjes kervel, een likje (chili)olie en eventueel een snuifje paprikapoeder. Smakelijk!

Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes