Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten

Dit frisse herfstweer vraagt om een stevige kom soep boordevol vitaminen. Deze tomaat-pompoensoep is helemaal seizoensgebonden en eenvoudig te bereiden. 

Ingrediënten

  • olijfolie
  • een extra likje olijfolie
  • 4 ajuin
  • 1 wortel
  • 4 stengel selder
  • 3 teentje look
  • 0.5 rode chilipeper
  • 0.5 pompoen
  • 2 blik kikkererwten
  • enkele takjes tijm
  • enkele laurierblaadje
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 flinke snuif tandoori
  • 1 snuif tandoori
  • 1 snuif kippenkruiden
  • 1 flinke snuif kurkuma
  • 2 blik tomatenblokjes
  • 3 liter groentebouillon
  • zout
  • enkele takjes krulpeterselie
  • 200 g feta

Benodigdheden

  • casserole
  • mixer

Partners

Bereiding

Bereiding

Zet een grote casserole met olijfolie op het vuur.

Snijd de ajuinen grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.

Snijd vervolgens de wortel en de stengels selder grof. Laat ook deze meestoven in de casserole.

Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.

Snijd de rode chilipeper grof en laat meestoven in de casserole.

Ontpit de pompoen en schil ze. Snijd ook de pompoen grof en stoof mee aan met de andere groenten.

Voeg er de kikkererwten aan toe.

Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Doe ook deze in de casserole.

Kruid de groenten met tandoori, kippenkruiden en kurkuma.

Voeg er de tomatenblokjes aan toe en doe er vervolgens de groentebouillon bij.

tip
Maak verse groentebouillon klaar: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/groentebouillon

Kruid de soep bij met zout en laat de soep gedurende 1 u 30 garen op het vuur.

Haal de bouquet garni eruit en mix de soep fijn. Kruid extra bij met tandoori.

Laat een ander blik met kikkererwten uitlekken en spoel ze onder water.

Serveer de soep in een kommetje en werk af met de kikkererwten, enkele takjes peterselie, wat verkruimelde feta en een likje olijfolie.

Tomaat-pompoensoep met feta en kikkererwten