De mosterd van Meus in Zweden

Jeroen ontdekte op aanraden van tv-kok Tina Nordström de smaken en tradities van Zweden - van fika tot rivierkreeftvissen. In Dagelijkse kost ging Jeroen aan de slag met Zweedse klassiekers zoals kaneelbroodjes, gravad lax en köttbullar.

In de eerste aflevering van De mosterd van Meus ging Jeroen op zoek naar de essentie van de Zweedse keuken en cultuur. Hij ontmoette er tv-kok Tina Nordström die Jeroen onderdompelde in de Zweedse levensstijl. Jeroen ontdekte de fika-traditie, ontmoette enkele palingvissers, en ging mee cantharellen plukken. Op bezoek bij de familie Skogström leerde hij eigenhandig rivierkreeften vangen, nog zo’n Zweedse traditie. Met de verse vangst in de kofferbak keerde Jeroen tenslotte terug naar Tina's hoeve voor een feestelijk laatste avondmaal.

Herbekijk deze aflevering op VRT MAX

Dagelijkse kost uit Zweden

Ook de afleveringen van Dagelijkse kost stonden zes weken lang in het teken van De mosterd van Meus. Benieuwd wat Jeroen tijdens zijn avontuur in Zweden klaarmaakte? 

nieuws Created with Sketch.

Nieuws