9 desserts om het zoet van Sinterklaas in te verwerken

De stoomboot is intussen alweer huiswaarts gekeerd. Heeft Sinterklaas ook bij jou met heel wat lekkers zoals marsepein, speculaas, chocolade en mandarijntjes in het rond gestrooid? Wij strooien op onze beurt met inspiratie om al dat lekkers te verwerken in heerlijke desserts. 

Chocolade

Zou jij chocolade voor geen geld kunnen missen? Wij ook niet! Wist je trouwens dat de duurste chocoladereep ter wereld voor € 500 over de toonbank is gegaan? De reep zou de ontdekkingsreis naar Antarctica hebben meegemaakt in 1900. 

Heb je nog veel chocolade over? Probeer deze leuke recepten eens:

Marsepein

Rond de 17e eeuw werd marsepein gebruikt door de jongens als liefdesgeschenk. Als een jongen een stukje marsepein gaf aan het meisje, wou hij hiermee zeggen dat hij het meisje leuk vond. Geef dus ook eens een stukje marsepein aan degene die jouw hart gestolen heeft! 

Of verwerk je marsepein in een van deze zalig zoete nagerechten:

Speculaas

Speculaas werd voor het eerste gemaakt in de 17e eeuw en was toen nog ontzettend duur. Dit kwam omdat de specifieke speculaaskruiden (witte peper, kaneel, gember, kruidnagel, kardemom, noodmuskaat) nog uit Azië moesten overkomen. In die tijd was de heerlijke koek dus een waar luxeproduct. Tegenwoordig is speculaas vooral populair in Nederland en bij ons natuurlijk! 

Krijg jij er ook nooit genoeg van? Probeer deze desserts met speculaas dan zeker eens:

Mandarijn

Weet jij waarom het een traditie is dat Sinterklaas ook mandarijnen brengt? Wel, een legende zegt dat er vroeger een arme man was met 3 dochters. Hij wilde zijn dochters laten trouwen maar in die tijd moest de familie van de vrouw een bruidsschat geven aan de toekomstige echtgenoot. Hoe hoger die was, hoe beter de toekomstige echtgenoot. Zo niet, zouden ze verkocht worden als slavinnen. Op het moment dat de nood het hoogst was, werden er buidels mandarijnen bij hem binnen gegooid door de heilige Sint-Nicolaas via de schoorsteen. De buidels kwamen mooi in de schoenen van iedere dochter terecht. Op die manier waren de man en zijn dochters gered! En daaruit kwam later de traditie van het schoentje zetten voort.

Goesting gekregen in mandarijnen? Probeer dit verrassende nagerecht eens:

 

Kan je niet kiezen?

Gooi dan alle ingrediënten bij elkaar en maak deze overheerlijke Sinterklaasfudge. Succes gegarandeerd!
culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie