Sinterklaasfudge

Wie zoet is krijgt lekkers. Bracht de Sint bij jou ook een berg snoepgoed zoals chocolade, letterkoekjes, marsepein en speculaas? Daar ben je weken zoet mee. Of je maakt er deze heerlijke Sinterklaasfudge mee natuurlijk! Een echt dessert voor zoetebekken met chocoladefudge in twee laagjes en stukjes marsepein en speculaaskruimels on top.

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 100 g Nic Nac koekjes
  • 100 g speculaas
  • 160 g boter
  • 2 blik gecondenseerde melk
  • 300 g witte chocolade
  • 300 g donkere chocolade
  • 150 g marsepein
  • 150 g speculaas

Benodigdheden

  • een grote schaal of bakvorm
  • een vijzel of een blender

Partners

Bereiding

De koekjesbodem

Smelt de boter in een pannetje.

Verkruimel de letterkoekjes en speculaas in een vijzel of gebruik een blender.

Meng de kruimels met de gesmolten boter in de blender of keukenmachine.

Bedek de bodem van de ovenschaal of bakvorm met een vel vershoudfolie.

Stort het koekjesmengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijk over de bodem.

De chocoladefudge

Warm de boter en de gecondenseerde melk op in een pannetje.

Voeg de witte chocolade toe en roer tot de chocolade volledig gesmolten is.

Stort het witte chocolademengsel uit over de koekjesbodem. Laat de witte chocoladefudge opstijven in de koelkast.

Warm opnieuw dezelfde hoeveelheid boter en gecondenseerde melk op in een pannetje.

Voeg nu de donkere chocolade toe en roer tot de chocolade volledig gesmolten is.

Haal de ovenschaal uit de koelkast. Stort het donkere chocolademengsel uit over de witte fudge. De witte laag zal nog niet volledig afgekoeld zijn. Spatel de donkere chocolade er voorzichtig over.

Snijd ondertussen de marsepein in kleine blokjes en verkruimel de speculaas. Strooi ze over de donkere chocoladefudge.

Zet de schaal terug in de koelkast en laat nog minstens een uur verder opstijven.

Serveer de fudge in kleine porties als versnapering bij een tas koffie of thee. Smakelijk!

Sinterklaasfudge