Lui of niet, kiemen is voor elke moestuinierder een makkelijk en snelle manier om zelf groenten te kweken. Kiemgroenten zijn een pak kleiner, maar barsten van de smaak. Pittige tuinkers, scherpe mosterdkers of knapperige taugé (sojascheuten) zijn ideaal om wokgerechten, salades of zelfs het beleg op je boterham wat extra ‘oempf’ te geven.
Eerste keer? Probeer deze kiemgroenten:
- Tuinkers (cresson): frisse, pittige smaak
- Broccolikers: milde, kruidige smaak
- Taugé (sojascheuten uit de mungboon): fris, knapperig en nootachtig van smaak
- Radijskers: licht peperig, pikante smaak
- Mosterdkers: scherpe mosterdsmaak
Ook doperwten, kikkererwten, groene erwten en groene linzen kan je als kiemgroente kweken. Let op: kiemen van nachtschades zoals aubergine, tomaat, paprika en peper zijn giftig en kan je dus niet kiemen.