Omelet met scampi's en sojascheuten

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en lichte maaltijd is deze simpele omelet een absolute voltreffer. Jeroen voegt er gebakken scampi’s, sojascheuten en een paar oosterse smaakmakers aan toe om de omelet daarna verder te laten garen in de oven.

Ingrediënten

  • 500 g scampi's
  • chiliolie
  • lookolie
  • 1 sjalot
  • 40 g gember
  • 300 g sojascheuten
  • 8 ei
  • een scheutje melk
  • een scheutje vissaus
  • een snuifje cayennepoeder
  • 4 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • 3 stengels lente-ui
  • enkele takjes koriander
  • sriracha
  • Bicky-uitjes

Benodigdheden

  • een ovenvaste pan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verwijder de pantsers en de darmkanaaltjes van de scampi’s. Hou de pantsers apart.

Verhit een scheut chiliolie en een scheut lookolie in een pan en bak de pantsers. Giet de inhoud van de pan daarna door een zeef en vang de olie op in een andere pan.

Verhit de geparfumeerde olie op het vuur en bak de scampi’s goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en hou ze apart. Laat de pan op het vuur staan.

Snijd de sjalot in fijne lamellen en stoof ze aan. Schil de gember en rasp ze bij de sjalot.

Voeg de sojascheuten toe en meng alles onder elkaar.

Klop ondertussen de eieren met een scheutje melk los in een kom. Voeg een scheutje vissaus en cayennepeper toe.

Doe de scampi’s opnieuw in de pan en giet het eimengsel erbij.

Schuif de omelet in de oven gedurende 15 minuten.

Meng de yoghurt en het limoensap in een kommetje.

Snipper de lente-ui en de koriander fijn.

Haal de gesouffleerde omelet uit de oven en werk af met de limoenyoghurt, een beetje srirachasaus, enkele snippers lente-ui en wat fijngesneden koriander. Strooi er tenslotte nog wat krokante uitjes over. Smakelijk!

Omelet met scampi's en sojascheuten