Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade

Deze gevulde broodjes zijn perfect om in de koelbox mee te nemen naar het strand. Je holt een ciabattabrood uit en vult het met gegrilde kalkoen, pesto en een lekkere variant van een Waldorfsalade.

Ingrediënten

  • 8 kalkoenlapje
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0 kipkruiden
  • 0 olijfolie
  • 5 stengels selder
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 0 1/4 ijsbergsla
  • 0.5 bussel peterselie
  • 0.5 bussel kervel
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel graanmosterd
  • 0.33 citroen
  • 100 g walnoten
  • 50 g pijnboompitten
  • 0.66 citroen
  • 120 g Parmezaanse kaas
  • 2 bakje tuinkers
  • 1 teen knoflook
  • 2 dl olijfolie
  • 1 ciabatta brood
  • 0 enkele plukjes tuinkers

Benodigdheden

  • een barbecue

Partners

Bereiding

Verwarm de barbecue.

Kruid de kalkoenlapjes met peper, zout en kippenkruiden. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en grill ze aan beide kanten op de barbecue. Laat het vlees afkoelen.

tip
In plaats van kalkoen kun je natuurlijk ook plakjes gebraden rosbief gebruiken.

Haal de lange draden uit de stengels selder en snijd de selder in kleine stukjes (julienne). Schil de appel en snijd het vruchtvlees in julienne. Snipper de ui, de ijsbergsla, de peterselie en de kervel.

Meng de selder met appel, ui, ijsbergsla, peterselie en kervel. Schep er de mayonaise en de graanmosterd door. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Hak de walnoten grof en meng ze door de salade.

tip
Je kunt de groenten ook raspen in plaats van ze in fijne julienne te snijden.

De pesto

Doe de pijnboompitten met de olijfolie, het citroensap en de parmezaan in de blender. Doe er de tuinkers bij. Kneus en pel de knoflook en doe het teentje ook in de blender.

Mix tot een gladde pesto en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Afwerken en serveren

Snijd de ciabatta open en haal er het broodkruim uit.

Besmeer beide kanten van het brood met pesto. Leg er de gegrilde kalkoenlapjes, de salade en een beetje extra tuinkers op.

Leg de bovenste helft op het brood en snijd het in stukken.

Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade