Eiersla met spek
Zoals je zal merken, hoef je het niet altijd ver te gaan zoeken om toch tot een schitterende lunch te komen. Deze eiersla is snel klaar en makkelijk om mee te nemen. Werk af met wat krokant gebakken spek voor extra spektakel!
Zoals je zal merken, hoef je het niet altijd ver te gaan zoeken om toch tot een schitterende lunch te komen. Deze eiersla is snel klaar en makkelijk om mee te nemen. Werk af met wat krokant gebakken spek voor extra spektakel!
Op zondag met het hele gezin ontbijten met verse pistolets van de warme bakker – dat is één van de prettigste dingen die er bestaan. Zeker als je je broodje kan beleggen met huisgemaakte garnalensalade. Jeroen geeft zijn versie een smakelijke toets met avocado.
Deze vissla is een smeuïge boterhamsalade op basis van koolvis. Een lekkernij waar zowel je huisgenoten als je collega's van zullen willen mee-eten. Tip: om geen hopeloos vet slaatje te maken, kan je ook yoghurt gebruiken.
Jeroen maakt verse kipcurry en belegt er een stuk ciabatta mee. Met een hard gekookt eitje en wat tuinkers erbij zal je broodje nooit meer hetzelfde zijn.
Uiterzure is een mengeling van kleine stukjes gekookt rundvlees, tomaat, ajuin, peterselie en een lichte dressing. Heerlijk op een boterham maar ook op een aperitieftoastje of om tomaten mee te vullen zoals Jeroen het al voordeed. Dit streekproduct is een echte Vlaams-Brabantse vleesspecialiteit met geschiedenis. Meer weten? Lees alles over uiterzure in ons Kookmagazine.
In elke beenhouwersetalage liggen tal van patés en pasteien. Het doet wel vermoeden dat we dat gewoon graag eten. Vreemd genoeg maken we zo’n vleesbereiding maar zelden zelf klaar. Toch is het geen ‘mission impossible’, en dat wilt Jeroen graag bewijzen met dit recept voor een heerlijke smeerpaté op basis van verse kippenlevers. Leg de verse boterhammen alvast klaar, of maak er een gedurfd aperitiefhapje van.
Deze tonijnsla is klaar in een handomdraai. Met tonijn uit blik, ei, mayonaise en ketchup als basis maak je heel eenvoudig je eigen tonijnsla. Jeroen voegt rode ui, Griekse yoghurt en bieslook toe om de boterhamsalade lekker fris te houden van smaak.