Sandwiches met tonijnsla en eiersla met spek

Rijkelijk belegde sandwiches met tonijn- en eiersla. Zoals je zal merken hoef je het niet altijd ver te gaan zoeken om toch tot een schitterende lunch te komen. Deze slaatjes zijn klaar in een handomdraai en makkelijk om mee te nemen.

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 100 g ontbijtspek
  • 2 eetlepel mayonaise
  • enkele druppels citroensap
  • 1 koffielepel mosterd
  • enkele druppels Tabasco
  • enkele takjes bieslook
  • 2 ei
  • 2 blikje tonijn
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • een halve citroen
  • snuifje cayennepeper
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • enkele takjes bieslook
  • enkele takjes dragon
  • enkele takjes dille
  • een halve komkommer
  • 4 sandwich
  • 1 bakje tuinkers

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Eiersla met spek

Kook de eieren hard in 10 minuten.

Leg de plakjes spek op een ovenplaatje met een siliconenmatje en schuif de ovenplaat 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Giet de eieren af en spoel ze onder koud water. Eens afgekoeld, pel de eieren, doe ze in een kom en plet ze.

Schep de geplette eieren in een kommetje, voeg de mayonaise toe en meng alles goed. Kruid met peper en zout. Snipper wat bieslook fijn en meng hem onder de eiersla. Voeg er wat mosterd en enkele druppels citroensap en tabasco aan toe.

Haal het spek uit de oven en laat de reepjes even uitlekken op wat keukenpapier.

Tonijnsla

Kook de eieren hard in 10 minuten.

Giet de tonijn af en knijp het meeste vocht eruit. Meng de tonijn met mayonaise en ketchup in een kom.

Pel de ui, snipper ze fijn en meng ze onder de tonijn. Voeg de Griekse yoghurt en het sap van een halve citroen toe en breng op smaak met wat cayennepeper.

Spoel de eieren onder koud water en pel ze eens afgekoeld. Plet de hardgekookte eieren met een vork. Nu kan je kiezen: je mengt de eieren mee onder de tonijnsla of je doet de geplette eieren als garnituur (mimosa) op de tonijnsla nadat de sandwiches gesmeerd zijn.

Kruidensausje + dresseren

Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, wat citroensap, peper en zout. Snipper de dragon, de bieslook en de dille fijn en meng de kruiden onder de saus.

Schil de komkommer en snijd hem in schijfjes.

Snijd de sandwiches in twee. Bedek 2 sandwiches met een laagje tonijnsla, enkele plakjes komkommer en een beetje mimosa van ei. Werk de sandwich af met een lepeltje kruidensaus. Schep op de andere twee sandwiches een flinke lepel eiersla en leg er wat plakjes spek op. Werk af met wat tuinkers.

Sandwiches met tonijnsla en eiersla met spek