Mis niets van De mosterd van Meus

Waar haalt Jeroen Meus de mosterd vandaan na 14 seizoenen Dagelijkse kost? In 'De mosterd van Meus' trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie. Elke maandag na Thuis op VRT 1. Ook Dagelijkse kost staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland.

Met de tips en adresjes van buitenlandse collega-televisiechefs gaat Jeroen op zoek naar verse kookinspiratie. Ze voeren hem langs ‘s werelds meest fascinerende culinaire regio's. Onderweg proeft hij van heerlijke, lokale recepten, ontdekt hij speciale kooktechnieken en plaatselijke ingrediënten, en verzamelt hij bijzondere culinaire verhalen uit de keuken van alledaagse mensen.

Het resultaat daarvan zie je zes weken lang in De mosterd van Meus. Tegelijkertijd staan de uitzendingen van Dagelijkse kost ook zes weken in het teken van Jeroens culinaire zoektocht.

Herbekijk De mosterd van Meus

Waar blijft chef-kok Jeroen Meus zijn mosterd halen? Over heel de wereld zoekt hij verse inspiratie, van Georgië tot Mexico. Herbekijk hier alle afleveringen.

Wat staat er op het menu?

Dagelijkse kost uit Zweden

Gravad lax en köttbullar kennen we allemaal. Ontdek hier wat Jeroen nog zoal klaarmaakte in Dagelijkse kost tijdens zijn reis door Zweden.

Dagelijkse kost uit Georgië

Welke gerechten toverde Jeroen in Dagelijkse kost vanuit Georgië op tafel? Bekijk hier alle recepten.

Dagelijkse kost uit Schotland

Mince and tatties of liever een oerdegelijke Scotch pie? Ontdek hier welke Schotse klassiekers Jeroen nog in een Dagelijkse kost-jasje heeft gestoken.

Dagelijkse kost uit Turkije

Vijf fantastische recepten uit Turkije, smeltkroes van culturen en smaken, om thuis zelf klaar te maken waaronder verse köfte en nevzine, een notengebak met pekmez.

Dagelijkse kost uit Mexico

Van mole en maistortilla's tot een frisse cocktail met mezcal, proef Mexico op z'n best met de vijf heerlijke recepten van Jeroen.

Dagelijkse kost uit Italië

Heerlijke, authentieke Italiaanse kost die vele hartjes sneller zal doen slaan, met onder andere een traditionele varkensragù, 'torta della nonna' en antipasti, ofwel een kleurrijk assortiment van hapjes om je tafel mee te vullen.
nieuws Created with Sketch.

Nieuws