7 originele pastasalades met lentegroenten

Wat is er beter om de lente te verwelkomen dan een lekker frisse pastasalade? Combineer de salades van Jeroen Meus met jouw favoriete seizoensgroenten om er een extra lentetoets aan te geven. Pastasalades zijn ongelooflijk veelzijdig: je kunt ze aanpassen aan je specifieke voorkeuren en dieetwensen, je kunt ze warm en koud serveren én je kunt er restjes in verwerken. Elke korte pastasoort, van penne tot fusilli, is trouwens geschikt. De meeste pastasalades zijn ook nog eens snel klaar, ideaal voor hectische weekavonden. Hier zijn alvast enkele van Jeroens favoriete pastasalades om inspiratie op te doen.

1. Een klassieker: pastasalade niçoise

De salade niçoise is een klassiek Frans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de stad Nice aan de Middellandse Zee. In deze moderne versie combineert Jeroen de smaken en texturen van de klassieke niçoise salade met een eenvoudige pasta. Dit gerecht is een perfecte manier om te genieten van de levendige, zuiderse smaken, en het is nog voedzaam ook!

2. Mediterraans: Griekse pastasalade met paprikaharissa en geitenkaas

Een bord vol kleur! Dat is het resultaat van deze Griekse pastasalade. Los van het feit dat de salade kleurrijk is, zit de salade ook bomvol smaak. Laat je niet afschrikken door de harissa. Jeroen maakt zijn harissa op basis van paprika met een vleugje chilipeper waardoor de pittige smaak niet overheerst. 

3. Lekker romig: pastasalade met amandel-aioli

Deze salade is perfect voor elke gelegenheid, op zichzelf maar ook als bijgerecht. De pastasalade wordt gecombineerd met een heerlijk romige saus: amandel-aïoli. Aïoli is een saus op basis van look. In deze versie wordt de saus gemaakt met mayonaise en amandelschilfers. Een echte smaakbom!

4. De smaak van de zee op je bord: pastasalade met makreel en asperges

Nog een pastasalade bomvol smaken! Deze salade combineert de rijke smaak van makreel met frisse, knapperige asperges en als finishing touch de warme toets van curry

5. Hartig en lekker: koude pastasalade met spek en feta

Pittige feta, krokant spek en een grote portie penne, meer heb je niet nodig voor een lekkere lunch. Deze pastasalade is ideaal om van te genieten op een gezellig terras.

6. Lekker fris: koude pastasalade met mais en tonijn

Laat het jeugdsentiment in jou naar boven komen met deze lekkere combinatie van mais, tonijn, eitjes en mayonaise. Na deze pastasalade ben je zeker voldaan!

7. Grillen en genieten: pastasalade met gegrilde halloumi en asperges

Halloumi is een superlekkere kaas om te grillen. Deze kaas komt uit Cyprus en heeft de speciale eigenschap dat ze niet smelt zoals andere kazen. Perfect voor een originele, warme pastasalade dus.

devierseizoenen Created with Sketch.

De 4 seizoenen