Pastasalade niçoise

Een pastasalade is een klassieker en een salade niçoise ook. Je kunt de twee perfect combineren, zoals Jeroen in dit recept laat zien.

Ingrediënten

  • 300 g sperzieboontjes
  • 500 g spirelli
  • 4 ei
  • 1 rode paprika
  • 1 bussel rucola
  • 4 lente-uien
  • 1 slahart
  • 10 kerstomaten
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 bokaal artisjokharten
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 blikje tonijn
  • balsamicoazijn
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • een handvol pijnboompitten

Benodigdheden

  • keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng water met een flinke scheut zout aan de kook voor de pasta.

Breek de uiteinden van de boontjes en kook ze beetgaar in het kokende water. Schep ze uit het water en koel meteen af in koud water.

Kook de pasta gaar in het water.

Kook de eieren 8 minuten. Dat kan gerust in de kookpot samen met de pasta. Ze moeten niet helemaal hard zijn.

Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de boontjes.

Was de rucola en laat uitlekken. Meng met de paprika en de boontjes.

Snipper de lente-uien en het slahart. Doe ze bij de rest van de groenten.

Halveer de kerstomaten en meng ze door de salade.

Snijd de ansjovisfilets wat kleiner.

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vier.

Schep de ansjovis, de artisjokharten en de olijven door de salade.

Breek de tonijn in stukken en leg hem op de salade. Doe er een scheutje balsamico en een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar.

Giet de pasta af en koel onder koud stromend water.

Pel de eieren en snijd ze in vier.

Verwarm wat olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Werk de salade af met partjes ei en geroosterde pijnboompitten.

Pastasalade niçoise