Wortel/kerstomatensoep met rode curry

Vroeger moest de bompa van Jeroen de groentjes heel fijn snijden zodat de bomma haar klassieke groentesoep kon maken. Dat doen we ook met deze wortel/kerstomatensoep met rode curry, een exotische versie met een knipoog naar de bomma.

Ingrediënten

  • 2 liter groentebouillon
  • 1 kg wortel
  • 1 stengel prei
  • 3 stengels selder
  • olijfolie
  • 2 ajuin
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepel currypasta
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 liter passata
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • 1 naanbrood
  • 500 g kerstomaten

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.

Schil de wortelen en snijd ze eerst in reepjes en dan in kleine blokjes (brunoise). Maak de prei en de selder schoon. Snijd ze ook in fijne brunoise.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soepketel.

Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de lookpulp met de uien.

Doe er de prei, wortelen en selder bij. Laat alles even stoven.

Voeg er de currypasta en de tomatenpuree aan toe en laat mee bakken.

Giet er de passata en de warme groentebouillon bij.

Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel.

Kruid met peper en zout.

Zet een deksel op de soepketel en laat ongeveer 30 minuten garen op een zacht vuur.

Verwarm het naanbrood kort in de oven.

Halveer de kerstomaten. Roer ze door de soep als de groenten gaar zijn.

Serveer de soep met warm naanbrood.

Wortel/kerstomatensoep met rode curry