Groentebouillon

Alle ingrediënten en stappen die je nodig hebt voor een smaakvol keteltje groentebouillon. Jeroen verkiest een zoutloze versie. Zout kan je later naar smaak toevoegen, afhankelijk van het gerecht waarvoor je de bouillon gebruikt.

Ingrediënten

  • 3 liter water
  • 4 preistengel
  • 6 stengels selder
  • 4 wortel
  • 4 ajuin
  • 0 een halve bol knoflook
  • 4 takje tijm
  • 1 busseltje peterselie
  • 4 blaadje laurier
  • 2 takje rozemarijn
  • 15 bolletje zwarte peper
  • 2 kruidnagels

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Groentebouillon

Was alle groenten grondig zodat aarde of zand verdwijnen. Snij de stammen prei overlangs in tweeën en laat het water tussen de compacte bladeren stromen. Giet water in een soepketel en breng het aan de kook op een matig vuur. 

Snij de prei, de wortelen, de selder en de uien grof. Snij een bol knoflook middendoor.

Doe de groenten samen met alle andere smaakmakers in de pot vol met kokend water. Zet het deksel erop en laat alles 20 minuten sudderen.

Zeef de bouillon.

Vries de rest in voor toekomstige bereidingen.

Groentebouillon