Dit is een heerlijk gerecht om te wennen aan de exotische, warme smaken uit de Marokkaanse keuken. De malse kip en groenten van bij ons komen zo helemaal tot hun recht.
Ingrediënten
- 600 g kippenbout
- kippenkruiden
- peper
- zout
- olijfolie
- 4 eetlepel honing
- 0.5 citroen
- 1 wortel
- 0.5 pastinaak
- 0.5 courgette
- 0.5 ajuin
- 1 teen knoflook
- 1 stengel prei
- ras-el-hanout
- komijnpoeder
- paprikapoeder
- cayennepeper
- 1 dl kippenbouillon
- 0.25 gepekelde citroen
- 20 g gember
- 2 dl kippenbouillon
- kurkuma
- currypoeder
- 250 g couscous
- 0.5 bussel bladpeterselie
Benodigdheden
- een tajine
Bereiding
De tajine
Verwarm de tajine op het vuur.
Snijd het vlees van de kippenbouten in stukken. Kruid met kippenkruiden, peper en zout.
Verwarm een scheut olijfolie in de tajine en bak er de kip in aan. Lepel er de honing over en laat even karamelliseren.
Pers er de citroen over uit.
Schil de wortel, de pastinaak en de courgette en snijd ze in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snijd ze grof. Maak de prei schoon en snijd hem in stukken.
Doe de ui en de knoflook bij de kip en laat even mee bakken. Voeg er dan de rest van de groenten aan toe en kruid met ras-el-hanout, komijnpoeder, paprikapoeder en cayennepeper.
Bevochtig met wat kippenbouillon. Een recept om zelf kippenbouillon te maken vind je hier.
Haal het vruchtvlees uit de gepekelde citroen en snijd de schil in stukjes. Doe de schil bij de tajine. Schil de gember en rasp hem er ook bij.
Zet een deksel op de tajine en laat 30 minuten garen op een zacht vuur.
De couscous
Verwarm de kippenbouillon op het vuur en breng op smaak met een flinke snuif kippenkruiden, kurkuma en kerriepoeder.
Giet de warme bouillon over de couscous en kruid met peper en zout. Laat wellen.
Afwerken en serveren
Snipper de peterselie.
Serveer de tajine met couscous. Werk af met de gesnipperde peterselie.