Kippenbouillon

Deze kippenbouillon is de ideale basis voor allerhande van Jeroens favoriete soepen en sauzen. Een tip: voorzie altijd een grote portie. Wat je niet meteen nodig hebt, vries je in voor latere bereidingen.

Ingrediënten

  • 3 liter water
  • 4 preistengel
  • 6 stengels selder
  • 4 wortel
  • 4 ajuin
  • 0 een halve bol look
  • 4 takje tijm
  • 1 busseltje peterselie
  • 4 blaadje laurier
  • 2 takje rozemarijn
  • 15 bolletje zwarte peper
  • 2 kruidnagels
  • 1 kip

Benodigdheden

  • een schuimspaan

Partners

Bereiding

Kippenbouillon

Kopieer het recept voor groentebouillon, maar leg na 15 minuten sudderen de verse (soep)kip in de pot. Laat alles nog een uur pruttelen op een matig vuur.

Gebruik een schuimspaan om onzuiverheden die bovendrijven weg te scheppen. Haal de gare kip uit de pot en giet de bouillon door een zeef.

Vries de rest in voor toekomstige bereidingen. 

Pluk het magere vlees van de malse kip en gebruik het voor een klassieke vol-au-vent of als garnituur in een groentesoep.

Kippenbouillon