Spinaziesoep met geitenkaastortellini

Om pastadeeg te maken, gebruik je best rimacinatabloem omdat het deeg dan weinig krimpt. Het is een fijne semola gemaakt van tarwe. Met het deeg maak je tortellini gevuld met geitenkaas die als garnituur dienen in een lekkere spinaziesoep.

Ingrediënten

  • 300 g semola
  • 3 ei
  • 0 zout
  • 0 olijfolie
  • 100 g geitenkaas
  • 0 peper
  • 3 liter groentebouillon
  • 0 olijfolie
  • 2 ajuin
  • 4 stengels selder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 0 enkele takjes tijm
  • 0 enkele blaadjes laurier
  • 0 peper
  • 1 kg spinazie
  • 0 zout
  • 0 nootmuskaat

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • keukentouw
  • een pastamachine

Partners

Bereiding

De tortellini

Meng de semola met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig deeg.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.

Roer de geitenkaas los met wat peper.

tip
Jeroen gebruikt Virginie-geitenkaas van Karditsel, een zachte, biologische en handgeschepte geitenkaas.

Rol het pastadeeg uit met de pastamachine tot een dun vel. Snijd vierkantjes van ongeveer 6 x 6 cm.

Leg een lepel geitenkaas op een vierkant. Vouw het tot een driehoek. Maak er een tortellini van door de punten over je vinger te vouwen.

De spinaziesoep

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.

Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.

Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.

Snijd de selder in stukken en stoof mee aan.

Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen mee aan.

Snijd de courgette in stukken en stoof mee aan.

Bind de tijm en laurier met keukentouw samen. Leg het bouquet garni bij de groenten.

Giet de groentebouillon in de soepketel. Kruid met peper. Laat onder deksel garen op een zacht vuur.

Haal de dikke nerven uit de spinazie en spoel goed. Laat uitlekken in een vergiet.

tip
Je kunt de verse spinazie ook vervangen door diepvriesspinazie.

Doe de laatste 5 minuten de spinazie bij de soep.

tip
Spinazie bevat veel chlorofyl of bladgroen. Door hem pas op het laatste moment bij de soep te doen, blijft ze mooi groen.

Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Afwerken en serveren

Breng water aan de kook. Kook de tortellini heel kort.

Serveer de soep met enkele tortellini. Werk eventueel af met een likje olijfolie.

Spinaziesoep met geitenkaastortellini