Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

wat keukentouw of cocktailprikkers

Bereiding

De voorbereiding

Laat de witte bonen een nacht weken in water.

De groentesoep

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.

TIP

Je kunt natuurlijk ook gewoon water gebruiken en eventueel een blokje groentebouillon.

Smelt een klont boter in een grote soepketel.

Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de knoflook met de uien.

Maak de prei en de selder schoon. Snipper ze fijn en doe ze ook in de soepketel.

Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze bij de rest van de groenten.

TIP

Liefhebbers kunnen natuurlijk ook een in blokjes gesneden aardappel toevoegen.

Giet de witte bonen af en laat ze even mee stoven in de soepketel.

Giet de warme groentebouillon bij de groenten.

Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het in de soep.

TIP

Je kunt de tijm en laurier ook oprollen in een preiblad en sluiten met een paar cocktailprikkers.

Kruid de soep met peper en zout. Zet een deksel op de ketel en laat op een zacht vuur gaar worden.

Snijd de ham in blokjes en doe ze bij de soep. Doe ten slotte de bevroren erwtjes bij de soep en laat ze 5 minuten mee koken.

Schep de soep in borden en werk af met plukjes kervel.

4 personen

30 minuten + 40 minuten gaartijd

Benodigdheden:

wat keukentouw of cocktailprikkers

Ingrediënten

Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes

Deze soep roept voor Jeroen herinneringen op aan zijn grootouders. Zijn opa kuiste de groenten en oma maakte er soep van. Het wordt dus een klassieke grootmoedersoep met heel veel groenten. Door de witte bonen en de hamblokjes wordt het een volwaardige maaltijd.

Bereiding

De voorbereiding

Laat de witte bonen een nacht weken in water.

De groentesoep

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.

TIP

Je kunt natuurlijk ook gewoon water gebruiken en eventueel een blokje groentebouillon.

Smelt een klont boter in een grote soepketel.

Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de knoflook met de uien.

Maak de prei en de selder schoon. Snipper ze fijn en doe ze ook in de soepketel.

Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze bij de rest van de groenten.

TIP

Liefhebbers kunnen natuurlijk ook een in blokjes gesneden aardappel toevoegen.

Giet de witte bonen af en laat ze even mee stoven in de soepketel.

Giet de warme groentebouillon bij de groenten.

Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het in de soep.

TIP

Je kunt de tijm en laurier ook oprollen in een preiblad en sluiten met een paar cocktailprikkers.

Kruid de soep met peper en zout. Zet een deksel op de ketel en laat op een zacht vuur gaar worden.

Snijd de ham in blokjes en doe ze bij de soep. Doe ten slotte de bevroren erwtjes bij de soep en laat ze 5 minuten mee koken.

Schep de soep in borden en werk af met plukjes kervel.

Dagelijkse Kost een.be