Apero toasten met drie toppings

Een zelfgemaakte topping op toast: dat is gegarandeerd een succes! In dit recept maakt Jeroen drie verschillende toppings om zuurdesemtoast mee te beleggen. Als eerste een topping met bouilliesalade (een soort vleessalade), vervolgens een toastje met zalm en eiersalade en tot slot een vegetarische variant met broccolicrème en geitenkaas. Misschien zag je het op televisie, maar de bouillon die Jeroen voor de bouilliesalade gebruikt, maakte hij de dag voordien zelf klaar. Het recept vind je hier.

Ingrediënten

  • 400 g soepvlees
  • 4 eetlepel mayonaise
  • 2 koffielepels mosterd
  • blik erwten
  • 50 g zilveruitjes
  • 50 g augurken
  • 1/4 krul- of bladpeterselie
  • enkele druppels Tabasco
  • een scheut dragonazijn
  • zuurdesembrood
  • 2 ei
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • enkele takjes bieslook
  • enkele druppels Tabasco
  • 100 g gerookte zalm
  • een halve broccoli
  • 1/4 krul- of bladpeterselie
  • enkele takjes dragon
  • 100 g geitenkaas
  • een scheutje olijfolie
  • 50 g amandelschilfers

Benodigdheden

  • Blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Topping 1: Bouilliesalade

Plet het gegaarde soepvlees met een pureestamper tot draadjesvlees. Voeg mayonaise, peper en zout toe aan het vlees, samen met een beetje mosterd, een half blikje erwtjes, fijngesneden augurken en zilveruitjes.

Voor de kruiding kan je fijngesneden peterselie, dragonazijn, tabasco, peper en zout toevoegen. Roer alles heel goed om en zorg ervoor dat alles mooi gemengd is.

Bedek een toast van zuurdesembrood met bouilliesalade en werk af met wat tuinkers.

Topping 2: Eiersalade met gerookte zalm

Kook 2 eieren hard en laat ze nadien afkoelen.

Pel de hardgekookte eieren en plet ze in een kommetje. Meng er yoghurt en mayonaise onder. Snipper wat bieslook fijn en meng hem onder de eiersla. Breng het geheel op smaak met wat tabasco, peper en zout.

Leg een plakje zalm op een toast van zuurdesembrood en schep er de eiersla op.

Topping 3: Broccolicrème met geitenkaas

Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar. Spoel ze nadien af onder koud water. Houd nog enkele roosjes apart voor de afwerking.

Doe de broccoli, peterselie, wat dragon en de geitenkaas met een scheutje olijfolie in de blender en mix alles tot de consistentie van een crème. Breng op smaak met peper en zout.

Kleur amandelschilfers in een pan met wat olijfolie. Laat ze nadien even uitlekken op wat keukenpapier.

Beleg een toast van zuurdesembrood met wat broccolicrème en broccoliroosjes en werk af met wat gekleurde amandelschilfers.

Apero toasten met drie toppings