Antwoord van Jeroen Meus
- Of een ruitjespatroon in je gerecht grillen
- Jeroen demonstreert hoe je een mooi ruitjespatroon grilt in je steak.
- Zet de grillpan op een hoog vuur. De pan moet gloeiend heet zijn om de steak perfect te grillen.
- Let op: je moet de pan niet invetten, want dan gaat hij roken.
- Wrijf het vlees langs beide kanten in met een beetje olijfolie. Die zorgt ervoor dat het vlees niet blijft plakken aan je grillpan.
- Kruid langs weerszijden met peper en zout.
- Wie net als Jeroen houdt van een steak "bleu chaud", bakt de steak gedurende één tot anderhalve minuut aan de ene zijde en 1 minuutje aan de andere zijde.
- Het vlees is dan mooi dichtgeschroeid maar nog heel rood vanbinnen.
- Heb je je steak liever saignant of bien cuit, dan verleng je de baktijd.
- Om een mooi ruitjespatroon te creëren, verleg je de steak na 40 seconden met een kwartslag in de pan.