Antwoord van Jeroen Meus

  • Of  een ruitjespatroon in je gerecht grillen
  • Jeroen demonstreert hoe je een mooi ruitjespatroon grilt in je steak.
  • Zet de grillpan op een hoog vuur. De pan moet gloeiend heet zijn om de steak perfect te grillen.
  • Let op: je moet de pan niet invetten, want dan gaat hij roken.
  • Wrijf het vlees langs beide kanten in met een beetje olijfolie. Die zorgt ervoor dat het vlees niet blijft plakken aan je grillpan.
  • Kruid langs weerszijden met peper en zout.
  • Wie net als Jeroen houdt van een steak "bleu chaud", bakt de steak gedurende één tot anderhalve minuut aan de ene zijde en 1 minuutje aan de andere zijde.
  • Het vlees is dan mooi dichtgeschroeid maar nog heel rood vanbinnen.
  • Heb je je steak liever saignant of bien cuit, dan verleng je de baktijd.
  • Om een mooi ruitjespatroon te creëren, verleg je de steak na 40 seconden met een kwartslag in de pan.