Antwoord van Jeroen Meus

  • Voor lekkere loempia's is het belangrijk dat je weinig deeg gebruikt, en veel vulling. 
  • Als je dik deeg gebruikt, worden je loempia's te vettig en smakeloos. Daarom gebruikt Jeroen voor één loempia twee dunne velletjes deeg, één groot en één klein. Die zijn ook makkelijker te hanteren.
  • Het vouwen zelf doe je zo. Leg een groot loempiavel in ruitvorm op je werkblad. Precies in het midden leg je er nog een klein loempiavel bovenop.
  • Klop een ei los met een klein beetje water. Dit moet dienen als lijm om de loempia’s dicht te kleven.
  • Leg een portie groenten in het midden van het (kleine) loempiavel. Strijk een likje eiermengsel over het bovenste en het onderste tipje van het kleine loempiavel en rol het kleine loempiavel dicht.
  • Smeer vervolgens de randen van het grote (onderliggende) loempiavel in met het eiermengsel. Vouw dit grote loempiavel rond het groentenpakketje, in de vorm van een enveloppe.